XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

BASK negostoljubiv na Carevoj ćupriji

07.03.2021 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Sunčan dan i idealan teren za igru, ispunjeni su osnovni preduslovi da danaÅ”nji akteri prikažu dopadljiv fudbal. Razlika od 14 mesta na tabeli, BASK treći, Lokomotiva sedamnaesta, ne znači niÅ”ta, jer je jesenji deo pokazao da su ove sezone svi timovi srpke lige BeogradĀ  približno istog kvaliteta.

Veteran Mladen Lazarević je u 2. minutu domaće doveo u vođstvo pogodivÅ”i golmanov ugao iz slobodnog udarca sa 18 metara. Tako je utakmica počela najbolje mogućim scenarijom po BASK. Lokomotiva nije imala sreće u 9. minutu, Vitorović je udarcem sa 22 metra pogodio stativu. Gosti nastavljaju sa atacima, Marković u 23. minutu sa 14 metara snažno Å”utira, Marko Lazarević stiže nogom da odbrani.

BASK je uzvratio u 31. minutu, Milanovićev Å”ut sa 14 metara iskosa, zavrÅ”io je tik kraj desne stative. Potom se i Hebilji 6 minuta kasnije naÅ”ao sam na 13 metara od gola, njegov prizeman udarac je zaustavio sigurni Petrović. Do pauze viÅ”e nije bilo uzbuđenja, tako da se na odmor otiÅ”lo pogotkom sa početka susreta.Ā 

Nezanimljiv i dosadan fudbal u nastavku, prava uspavanka. Tako je bilo sve do 61. minuta kada je Petrović, posle kornera, najbolje odreagovao u Å”esnaestercu i izjednačio. Igra nakon tog gola dobija na dinamici.

BASK baca sve karte na napad, a Hebilji u 68. minutu lukavo gađa gornji ugao sa dvadesetak metara, Petrović se izvio koliko je dug i prosledio loptu i korner. Svoju mrežu nije uspeo da sačuva u 75. minutu, Pađen je iz gužve sa oko 7-8 metara uspeo da ga savlada i dovede BASK ponovo u vođstvo.Ā  Lokosima, kao da je u finiÅ”u ponestalo snage, nemoćni su da pariraju Baskovcima. Petrov se u 84. minutu lažnjakom oslobodio Mihaila, potom fintirao i golmana gostiju i loptu ubacio u praznu mrežu za vođstvo od 3:1. Sigurna pobeda domaćih, koji ostaju čvrsto na 3. mestu, dok gostima predstoji grčevita borba za opstanak.

Sledećeg vikenda na programu je 21. kolo kada je BASK nominalni gost Sinđelića na svom terenu, jer "Orlovi" zbog radova na njihovom stadionu čitavu 2021. godinu planiraju igrati kraj Careve ćuprije. Na drugoj strani Lokomotiva će protiv "Romantičara" sa Karaburme igrati na svom stadionu u MakiÅ”u.

BASK - LOKOMOTIVA 3:1 (1:0)

STADION: FK BASK. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Novaković Srđan. POM.SUDIJE: GliÅ”ić Nikola i Rajković MiloÅ”. STRELCI: Ml.Lazarević 2.min, Pađen 75.min i Petrov 84.min (BASK), Petrović 61.min (Lokomotiva). ŽUTI KARTONI: Ml.Lazarević (BASK), Vulović i RelićĀ  (Lokomotiva).
BASK: Ma.Lazarević (Korać),Ā  Milanović (Radunović), Pupovac (Ostojić), Lukić, Antić, Ml.Lazarević, Radičević, Hebilji, Pađen (Rajković), Mitrović,Ā  Broćeta (Petrov).
LOKOMOTIVA: V.Petrović, Nikolić, Vitorović (MeÅ”anović), Vulić, I.Petrović, Marković, Dobrilović, Živanović (Panović),Ā  Relić (Antić), Dakić, Mihailo.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd BASK Lokomotiva