XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Gol Ristića na početku meča odlučio derbi u Gornjem Milanovcu

Detalj sa meča Takovo - Sloga Požega (foto: facebook.com/fksloga.pozega.9)

Derbi srpskoligaškog Zapada, u Gornjem Milanovcu, pripao je prema očekivanju moćnom sastavu vodeće Sloge iz Požege. Rani gol gostiju u 2. minutu preko Ristića usmerio je razvoj događaja na vodenicu lidera i znatno im olakšao posao, pogotovu posle drugog gola u 25. minutu (strelac Stanić). Novim trijumfom nastavili su seriju od sedam vezanih pobeda i u tri preostala kola do zimske pauze odmeriće snage sa Banom, Smederevom 1924 i u poslednjem kolu rival će im biti Železničar iz Lajkovca. Lako se može dogoditi da ostvare maksimalan učinak i da sa zbirom od 45 bodova daleko odmaknu najbližim pratiocima.

 

- Otvorili smo rano utakmicu, kaže u osvrtu na odigrani derbi trener Aleksandar Petaković, i sebi u velikoj meri olakšali posao. Iznenađen sam kvalitetom Takova, vidi se da hoće da igraju, nisu se povukli, i odigrali su bez respekta. Pritegli smo ih i nismo im dozvolili da nas ozbiljnije ugroze.

Sloga je jedini neporaženi srpskoligaš ako gledamo rezultate sve četiri grupe srpskih liga. Zabeležili su najviše, 11 pobeda, uz impozantnu gol razliku (36:8).
- Posao su nam, veli, znatno olakšali najbliži konkurenti koji su igrali promenljivo i otuda tolika bodovna razlika. Računao sam da će nam najozbiljniji rivali biti Budućnost Krušik, Jedinstvo, Mladi radnik 1926 i GFK Sloboda…

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Zapad Takovo Sloga (P)