XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Građevinari izuli Čarapane

22.02.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Građevinari su danas protiv vrlo dobrih Čarapana tražili slamku spasa i pronaÅ”li je. Po prohladnom vremenu obe ekipe su utakmicu započele veoma oprezno.

Posle početnog ispitivanja snaga, domaći realizuju prvu ozbiljniju akciju. Igrao se 15. minut kada je Živković lepo prodro po boku i uputio oÅ”tar centarÅ”ut na peterac. Nespretno je odreagovao gostujući half Milovanović, lopta je udarila u stativu i odbila se na nogu Kaluđeroviću koji je sa pola metra ugurao u gol.

Posle primljenog gola gosti preuzimaju inicijativu, a Gavrić u 26. minutu sa oko 18 metara Å”utira snažno, ali pravo u domaćeg vratara. MiloÅ”ević je u 38. minutu u kontranapadu sjajno izbacio usamljenog Kaluđerovića, a ovaj rutinski poslao loptu pored istrčalog vratara za 2:0.
Na početku drugog poluvremena gosti preuzimaju potpunu terensku inicijativu, stvaraju, ali i propuÅ”taju da realizuju nekoliko izglednih prilika. Vidić u 48. potom Gavrić u 53. i Mijić u 54. minutu bivaju neprecizni i ne uspevaju da smanje rezultat.

Na drugoj strani Å”ansu za het trik je propustio da realizuje Andrija Kaluđerović u 58. minutu. Vratar gostiju se spetljao i izgubio loptu, a centarfor domaćih iskosa sa desetak metara ne uspeva da je poÅ”alje u prazan gol.

Napredak nastavlja sa atacima na gol Rada i Gavrić u 72. minutu, a potom i Desančić u 81. Å”utiraju zamalo kraj gola iz veoma povoljnih prilika. Nije hteo KruÅ”evljane počasni pogodak iako su ga igrom i Å”anasama zaslužili, a poslednju priliku na utakmici je imao brzonogi Gavrić u 83. minutu uputivÅ”i snažan udarac po zemlji u sam ugao, ali se istakao vratar domaćih Marković i krajnjim naporom uspeo da odbrani.

RAD - NAPREDAK 2:0 (2:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Jovanović Srđan. POM.SUDIJE: Stojković UroÅ” i Mihajlović Milan. STRELAC: Kaluđerović 15. i 38.min (Rad). ŽUTI KARTONI: Jovanović, Riznić, Perendija i Marković (Rad), Markoski, Gavrić i Aksentijević (Napredak).Ā Ā 

RAD: Marković, Perendija, Kasalica, Jovanović, Tanasijević (Stojanović), MiloÅ”ević, Lazarević, Živković (Trifunović), Riznić (Damnjanović), Trninić, Kaluđerović.
NAPREDAK: Kordić, Obradović, Milovanović, Ožegović, Markoski (Desančić), Gavrić, BjeloÅ”, Ilić (Vidić), Mijić, Spremo, Aksentijević.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Napredak