XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
JSL: Novi remi Spartaka

Spartak ā€“ Jagodina 1:1 (0:0)

Strelci: 0:1 Lepović u 59. minutu, 1:1 Milić u 66. minutu

Spartak: Aleksić,Ā FarkaÅ”,Ā Radović,Ā Lazić,Ā MiloÅ”ević,Ā Kovačević,Ā Milić (73. Antonić),Ā Trivunović,Ā Torbica,Ā Novaković (64. Mrkela),Ā Nosković (61. Ilić)

Jagodina: Đuričić,Ā Milinković,Ā Filipović,Ā Å½ivanović,Ā Å imac,Ā Cvetković,Ā Damjanović,Ā Lepović (86. Å uÅ”njar), MitoÅ”ević,Ā PeÅ”ić (90+1 Martinović), Arsenijević (71. Đurić)Ā 

Spartak je nastavio sa remijima i joÅ” uvek je bez pobede u prolećnom dela Super lige Srbije. Oba rivala su meč počeli u neÅ”to izmenjenom sastavu poÅ”to ih u sredu očekuje polufinale Kupa Srbije. Spartak u prvom meču polufinala igra protiv Vojvodine u Novom sadu dok se Jagodina sastaje sa OFK Beogradom.

Utakmica je počela sa malom svečanosti, kapitenu Vladimiru Torbici podpredsednik kluba Branislav Savić uručio je prigodan poklon za 200 nastupa u dresu plavih golubova. Publika je velikim aplauzom pozdravila svog kapitena.

Spartak je odlično započeo utakmicu, krenuli su domaći silovito ka golu Jagodine. Prvu priliku imali su već u sedmom minutu kada je Trivunović izveo slobodan udarac sa leve strane, loptu glavom zahvatio Radović koju Å”alje pored gola. Gosti su se oslobodili pritiska i zapretili u 15. minutu kada se Arsenijević probio ispred gola međutim nije uspeo da savlada dobro postavljenog Aleksića. Usledila je otvorena igra sa obe strane u kojoj je Torbica oprobao svoj Å”ut iz daljine. U finiÅ”u poluvremena Jagodina je bila konkretnija i opasnija po gol. Najbolju priliku u prvom poluvremenu ipak su imali domaći. kada se razvila brza kontra Spartaka preko Milića koji nije uspeo na vreme da uposli slobodnog Noskovića.

Drugo poluvreme počelo je Å”ansom Spartaka. Akcija je krenula od Torbice i MiloÅ”evića, lopta doÅ”la do Milića čiji je Å”ut u poslednjem momentu blokiran. U sledećem napadu Novaković je probao volejom. Jagodina se ubrzo opslobodila pritiska i povela u 59. minutu kada se stvorila gužva pred golom Spartaka, PeÅ”ić je pronaÅ”ao usamljenog Lepovića koji sa deset metara loptu Å”alje u mrežu.

Nakon primljenog gola trener Kanatlarovski pojačao je napad domaćih uvođenje svežih igrača Mrkele i Ivića. Ubrzo su subotičani iskoristili dominaciju i u 66. minutu izjednačili rezultat. Ubačenu loptu sa leve strane iskoristio je Kovačević koji pogađa prečku, lopta pada na gol liniju gde Milić potvrđuje gol. Gosti su imali priliku u finiÅ”u utakmice kada je Cvetković izveo slobodan udarac sa leve strane, međutim golman Aleksić je uspeo da bude brži od Å imca i spasi mrežu.Ā 

kapiten Vladimir Torbica u naletu

Fudbal Fudbal Jelen Super liga Srbije Spartak Jagodina