XS
SM
MD
LG
burek je postavio novu vest
Drugi dan kvalifikacija za FIBA Evrobasket

Danas su se nastavile kvalifikacije za Evrobasket. Odigrane su po dve utakmice u grupama E, F, G i jedna u grupi H.

U grupi E nije bilo iznenađenja. Odlično je partiju na iznenađenje mnogih započela selekcija Kipra koja je protiv Bosne i Hercegovine na početku vodila sa 11:2, ali je na kraju doživela ubedljiv poraz na svom terenu, 66:99. Glavna prekretnica je bila druga četvrtina. Kipar je u prvoj pružio jak otpor i rezultat je bio svega 27:28 za BiH, ali je drugu četvrtinu Bosna dobila sa 23:11 i otišla na odmor sa +13. Do kraja je razlika samo rasla. Za Kipar su najviše ubacili igrač japanske Levange Daral Vilis sa 22 poena i 13 skokova i Filipo Tigkas sa 19 poena, dok su na drugoj strani najbolje odigrali Realov Džanan Musa sa 26 poena, 5 skokova i 8 asistencija, Ajdin Penava sa 15 poena, centar Budućnosti Kenan Kamenjaš sa 13 poena i 10 skokova, Alibegović sa 13, odnosno Lazić sa 10 poena. U drugoj utakmici ove grupe su se sastali ekipe Francuske i Hrvatske. Rezultat je bio neizvestan u prvoj četvrtini koja se završila sa 15:14 za domaćina, ali je do kraja prednos samo rasla, te je Francuska odnela status pobednika sa rezultatom 73:61. Za Francusku su najbolje nastupili Luvavu-Kabaro sa 15 poena, Strazel koji je debitovao na ovom meču sa 12 poena, Jabusele sa 11 poena i Lesor sa 10. Na drugoj strani, Hezonja je ubacio 22 poena, dok ga jedino pratio naturalizovani Amerikanac i košarkaš Partizana, Džejlen Smit sa 13 poena.

U grupi F, Grčka je dočekala ekipu Češke oslabljenu odsustvom Jana Veselog. Epilog je onakav kakav se i očekivao. Grčka je pobedila rezultatom 72:64. Za Grčku su najviše ubacili Mitoglu sa 22 poena i 7 skokova, Papanikolau sa 16 poena i 8 skokova i naturalizovani Volkup koji je danas debitovao za Grke i ubacio 16 poena uz 8 skokova i 8 asistencija. U Češkoj je Balvin ubacio 13 poena uz 10 skokova,, Peterka 12, Kizlink 10 i Satoranski 9 poena uz 7 skokova i 6 asistencija. Drugi meč u grupi je bio interesantniji. Velika Britanija je dočekala ekipu Holandije. Posle prvog poluvremena domaćin je imao prednost od +14, ali su Holanđani na kraju treće četvrtine stigli na samo -5. Ipak, Velika Britanija se nije dala te uspela da upiše pobedu rezultatom 98:94. Za domaće su ubacivali Heson 23 poena, Jeboa 17, Nelson 14 poena uz 12 asistencija, Kileja-Džouns i Vetli sa po 12 poena. U taboru Holanđana su ubacivali: van der Vurst de Vrajs sa 23 poena, Klof 15, van Bri i Harms sa 12 i Krag i Enzekvesi sa po 11 poena.

U grupi G su se sastala naša reprezentacija Srbije sa Finskom, odnosno Danska i Gruzija. U hali Pionira je naša reprezentacija pod komandom Svetislava Pešića dobila neugodnu ekipu Finske sa 77:61. Posle prvog poluvremena utakmica je bila neizvesna, jer je Srbija na poluvremenu imala prednost od +2. Na polovini 3. četvrtine Finci su imali +9, ali je tada Srbija uhvatila gas i sa nekoliko ukradenih lopti Alekse Avramovića na kraju 3. četvrtine vodila sa +7. Do kraja je prednost samo rasla u našu korist. Najkorisniji u našoj ekipi su bili kapiten u ovom ciklusu Luka Mitrović sa 19 poena i 9 skokova i Aleksa Avramović sa 18 poena i 4 ukradene lopte. U preokretu je sa nekoliko važnih poena učestvovao i Petrušev koji je na kraju sakupio 8 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Na dobrom nivou su još odigrali i Dejan Davidovac i Dušan Beslać sa po 7 poena, kao i Vanja Marinković kojeg danas nije išao šut. Minute su dobili i Gudurić, Jaramaz i Ristić, dok su priliku da debituju dobili Nikola Đurišić iz Mege koji je za 17 minuta ubacio 2 poena uz 3 skoka i 1 asistenciju, i Balša Koprivica koji je za 2 minuta ubacio jedno slobodno bacanje. Aleksa Radanov je meč presedeo na klupi. Kod Finaca je ubacivao Jantunen 11, Makshuni i Valtonen po 10 poena. Druga utakmica u ovoj grupi je bila između Danske i Gruzije koja je završena sa 75:69 za Dansku. Lundberg je ubacio 19 poena uz 7 asistencija kod domaćina, dok je kod gostiju Šengelija ubacio 27 poena uz Tomasona sa 16 poena.

U grupi H su se sastali Severna Makedonija i Estonija i završena je pobedom gostiju 69:74. Za domaće je najviše ubacio Nenad Dimitrijević sa 25 i naturalizovani Itan Hop sa 18 poena i 10 skokova, dok su za Estonce najbolji bili Kotsar i Vene sa 16,odnosno Kulame sa 14 poena.

0 0 pre 2 meseca
Poslednja slika
Vlada20 pre 6 dana
Poslednji video