XS
SM
MD
LG
burek je postavio novu vest
Partizan ubedljivom pobedom otvorio pripreme na Kipru

Mladost iz Lučana pretrpela je ubedljiv poraz (4:0)

Otvaranje priprema na Kipru za Partizan nije moglo da bude bolje, a za Mladost nije moglo gore. Igor Duljaj se na početku odlučio za ovih 11: Stevanović - Stojković, Marković, De Medina, Antić - Stjepanović, Natho - Severina, Zahid, Trifunović - Baždar (4-2-3-1), dok je na drugoj strani Tomislav Sivić odabrao: Stamenković - Leković, Žunić Nemanja, Andrić - Varjačić, Pejović, Pereira, Veličković, Udovičić - Silue, Bojić (3-5-2)

Partizan se nametnuo od samog početka, te su se prilike samo ređale. Već u 4. minutu je Partizan i poveo. Posle pasa Stojkovića u prostor za Baždara, Baždar dodaje pas u šesnaesterac, Trifonuvić lepo propušta loptu kroz noge i lopta dolazi do Zahida kome nije bilo teško da pogodi sa desetak metara pored dva igrača Mladosti u bloku. Napadi crno-belih su se nastavili. U 11. minutu je Trifunović pogodio stativu sa oko 15 metara. U 28. minutu klub iz Humske postiže još jedan gol. Nakon visokog izlaska zadnje linije Mladosti sevnula je kontra koju je istrčao sa loptom Severina i koji je uposlio Baždara kome nije bilo teško da plasira loptu u mrežu. Daleko da se Mladost branila, ali danas uopšte nije imala sreće. Ponovo je Partizan preko Severine pretio kontrama. To je rezultovalo novim golom u 40. minutu. Posle traljavog pokušaja u ofanzivi Mladosti, došlo je do nove kontre, predvodio ju je Severina, zatim odložio loptu do Zahida koji mu je vraća, da bi reprezentativac Kurasaa pronašao ponovo Baždara i povisio rezultat na 3:0. Samo 2 minuta kasnije (42. minut) Mladost dobija penal nakon nesmotrenog starta Svetozara Markovića. Povratnik u redove plavih Pejović je namestio loptu na kreč i šutirao, ali je njegov pokušaj koji je išao u donji desni ugao zaustavio Nemanja Stevanović. Sa tim promašajem se otišlo na poluvreme.

U nastavku su obe ekipe promenile svih 11 igrača. Za Partizan su igrali: Krunić, Filipović, Živković, Šehović, Saničanin, Roganović, Šćekić, Petrović, Mirčetić, Jevremović, Jovanović i Kalulu; dok su priliku u Mladosti dobili: Samčović. Pribaković, Joksimović, Divac, Ćirković, Tumbašević, Žunić Filip, Frajdej, Sremčević, Ćirić i Radivojević. Odmah na startu drugog poluvremena Partizan postiže novi pogodak. U 48. minutu posle ne tako organizovane akcije Kalulu je odložio loptu za Mihajla Petrovića koji je sa oko 16 metar očistio paučinu u uglu gola Samčovića. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika ni na jednoj, a ni na drugoj strani.

Igor Duljaj može biti prezadovoljan današnjim izdanjem crno-belih. Mnogo mladih igrača je dobilo priliku. Samed Baždar je izgledao fenomenalno jer je upisao dva gola i asistenciju za 45 minuta. Severina je često pretio kontrama i Zahid je izgledao veoma dobro. Mladi Mihajlo Petrović koji je prvi deo polusezone proveo u omladincima se nameće kao opcija u prvom timu, kao i Jovanović koji je već zabeležio minute u kupu, kao i pogodak protiv Grafičara. Takođe je priliku dobio i još jedan omladinac, Roganović. Ono što može da ga brine je defanziva. Mladost je često pretila, ali je odbrana Partizana imala mnogo sreće. Oseća se nedostatak Ilića koji je prešao u Bolonju, ali se očekuje da Miličić popuni njegovu poziciju. Što se tiče čete Tomislava Simića, kao što je i izjavio posle utakmice, njegov tim je danas imao nestvarno malo sreće. Pogodak SIluea iz ofsajda i neiskorišćen penal je bilo dovoljno da njegov tim padne.

0 0 pre 3 meseca
Poslednja slika
Vlada20 pre 5 dana
Poslednji video
Administrator pre 34 minuta