XS
SM
MD
LG
burek je postavio novu vest
Nova pobeda Zvezde na Kipru

Ovoga puta je pala ekipa Zalaegersega rezultatom 1:0 (1:0)

Danas Vladan Milojević nije računao na osmoricu igrača koji su na Kipru. U pitanju su Ivanić, Glazer, Rodić, Degenek, Mijatović, Stamenić, Katai i Nedeljković koji je idalje u Birmingemu. Milojević je izmiksovao postavu i izašao u sastavu: Zoran Popović - Radojević, Dragović, Spajić, Nikolić - Mijailović, Kanga - Olajinka, Šljivič, Mitrović - Endijae (4-2-3-1)

 

Bolje je izgledala Zvezda u odnosu na prvu prijateljsku utakmicu. Ponovo se nametnula ofanzivna igra Zvezde, ali je to i dovelo do nekoliko prilika za ZTE. Jedna od najboljih koju su imali jeste bila u 17. minutu kada je Endijae izgubio loptu, te je lopta došla do Kiša koji je tukao sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku. Tada je Zvezda konačno proradila u ofanzivi i u 25. minutu postigla jedini gol na meču. Viktor Radojević je centrirao sa leve strane veoma lepo, a Šljivić maetralno odreagovao sa oko 13 metara i glavom smestio loptu u malu mrežu. Nisu tu stali napadi crveno-belih. U 35. minutu posle kornera i centaršuta Kange Spajić je dobro tukao loptu glavom, ali je odlično odreagovao golman Mađara. Samo 3 minuta kasnije (38. minut) su Olajinka i Radojević odigrali dupli pas, Olajinka je dugom loptom našao Endijaea, on je odložio za Šljivića, ali je Šljivić pogodio stativu sa oko 10 metara. Pred kraj poluvremena ekipa ZTE-a je imala još jednu priliku, Mance je izbacio Spajića iz igre i snažno šutirao, ali je Popović odlično odbranio njegov šut. 

Na poluvremenu umesto Spajića ulazi Milunović, umesto Šljivića Knežević i umesto Nikolića Lučić. To je uslovilo menjanje pozicije Stefana Mitrovića koji se sa desnog krila pomerio na desnog beka, Olajinka sa levog krila na njegovo mesto, a Lučić na levo krilo. Imali su Mađari još jednu šansu u 50. minutu, ali Mance nakon pretrčavanja Milunovića nije pogodio okvir gola. U 60. minutu još tri izmene u Zvezdi. Ušli su Milosavljević, Kahvić i Kabić umesto kapitena Dragovića, Endijaea i Olajinke. Nešto kasnije je ušao Maksimović umesto Kange. U 77. minutu je ZTE imao još jednu veliku šansu. Mladi Milosavljević je nespretno udario loptu glavom, ona se odbila kao na tacni za napadača ZTE-a Špoljarića, ali njegov šut sa oko 5 metara je pogodio stativu. Kasnije su u igru ušli još i braća Mituljikić umesto Radojevića i Mijailovića.

Nakon meča za TV Arena Sport Vladan Milojević je izjavio: ''Teži izazov od onog prvog... To je mađarska škola fudbala. Igraju jako dinamično. Mi smo bili smo bolji nego u prvom meču. I danas smo bili pod velikim naporom... Ovo je pripremni period. Uvek je leoo pobediti, ali nije primarno... Za mene je primarno da se ispune zahtevi i dogovori. Tražimo mehanizme. Hteli smo da probamo Mitrovića na desnoj strani, Olajinku na levoj... Probamo... Ali vidim da igrači hvataju ono što tražimo''

Na pitanje o golu Jovana Šljivića je prokomentarisao: ''Mali Radojević je sjajno centrirao. U fudbalu koliko radite i koliko imate želje, to vam se vraća. Ovakve stvari dođu same po sebi, ako ste pošteni i pošteno radite, Bog vas nagradi.''

Sledeća utakmica koja očekuje Crvenu Zvezdu je sa Spartakom iz Subotice.

0 0 pre 3 meseca
Poslednja slika
Vlada20 pre 6 dana
Poslednji video