XS
SM
MD
LG

U Divošu sezona za pamćenje: Osvojena dva kupa i obezbeđen plasman u Srpsku ligu

Proslava igrača Hajduka nakon ostvarenog plasmana u Srpsku ligu - foto: facebook.com/DivosSrbija

Od vojvođanskih zonaša iznenadićete se ako kažemo da epiteti najboljih ne pripada prvacima tri grupe vojvođanskih liga, već drugoplasiranom Hajduku (Divoš) na “Jugu”. Šta su to Divošani epohalno uradili što ih je svrstalo u sam vrh? Počeli su sa osvojenim Kupom Srema(savladali srpskoligaša Podunavca), nastavili u finalu Kupa FS Vojvodine i trijumfom nad Radničkim iz Zrenjanina. Tu se nisu zaustavili, vodili su naveći deo sezone i u derbiju poklekli od prvaka Slobode iz Donjeg Tovarnika. Nisu se deprimirali i u baražu su sigurno u oba meča dobili Mladost iz Omoljice i prvi put se plasirali u Srpsku ligu. Više od godinu dana su neporaženi, od poslednjih 56 utakmica samo su poraženi, u finišu, u derbiju od Slobode iz Donjeg Tovarnika. Sedam godina su članovi Vojvođanske lige, Jug i uvek su bili u vrhu, nekoliko puta jesenji prvaci, ali su ih prošle sezone preduhitrili Železničar i Sloven.

Poraz u derbiju značio je rastanak sa trenerom Milanom Mitrovićem i poslednje dve utakmice ekipu je preuzeo Grujić iz Temerina. Međutim, ekipu nije vodio u baražu, zbog odlaska u Ameriku i odgovornog posla se prihvatio pomoćnik Marko Gušić, koji je stalno bio na telefonskoj vezi sa one strane Atlantika. Sa indetičnim rezultatom(2:0) slavili su u prvom meču u Omoljici i ponovili uspeh pred svojim vernim navijačima.

Osvojili su jesenji naslov, imali prednost od sedam bodova, da bi u nastavku sa Slobodom vodili mrtvu trku i derbi je odlučio i odneo prevagu na vodenicu ekipe iz Dojneg Tovarnika. Jedan su od retkih neporaženih zonaša u gostima(devet pobeda, šest remija). Od pojedinaca treba izdvojiti učinak najboljeg strelca Kudrića(17 golova), Nađa(15 golova), Cvijića...Diče se učešćem dvojice reprezentativaca Srbije u malom fudbalu, Aleksandra Zolnajića i Lazara Veselinovića, koji su nedavno u Sarajevu postali prvaci Evrope. Treba reći da je jednu sezonu u Divošu odigrao poznati superigaški igrač Veseljko Trivunović i golman Leković iz Radničkog 1923.

Detalj sa baraž utakmice - foto: facebook.com/DivosSrbija

Hajduk ima vrhunske uslove za rad, teren sa savremenim sistemom za zalivanje, reflektorima, tribinom od 600 gledalaca(dovoljno za da se smesti pola sela). Za uspon fudbala u ovom sremskom selu zaslužan je Stojan Kljajić, alfa i omegi kluba, koji ne žali vremena i novca da Hajduk bude to što jeste.