XS
SM
MD
LG

Obrenovački "TENT 94" proslavio tri decenije postojanja

Učesnici Tentovog turnira veterana - foto: Vuk Ilić

Fudbalski klub veterana TENT 94 iz Obrenovca proslavio je tri decenije postojanja. Tom prilikom odigran je 19. po redu turnir na kome je pored slavljenika, učestvovala ekipa sastavljena od bivših igrača TENT-a i “Rudar” iz Ugljevika (Republika Srpska), sa kojim, dugi niz godina, imaju plodnu saradnju i međusobno se druže. Turnir je odigran u Krtinskoj, u zaleđu termoelektrane, gde igraju kao domaćini prvenstvene i prijateljske utakmice.

Klub je osnovala grupa fudbalskih entuzijasta predvođenih pokojnim Racom Šugićem. Od osnivača do skora su bili aktivni kao igrači Dragomir Velimirović i Vladeta Jevtić. Ekipa je formirana od radnika TENT-a, bivših igrača srpskoligaša Radničkog i ostalih obrenovačkih klubova. U to vreme veteranski fudbal je bio u povoju i postojala je jedna liga u Beogradu, kasnije je poprimilo šire razmere i danas postoji četiri ranga takmičenja. Jedno vreme “energetičari” su igrali u Prvoj, a od pre 6-7 godina članovi su Druge lige veterana Beograda. U ponedeljak je završeno prvenstvo i TENT 94 je zauzeo šesto mesto, sa skorom od osam pobeda, 11 remija i sedam poraza.

Na čelu kluba je 17 godina Predrag Bugarski, koji je do nedavno bio aktivan igrač.

- Od 30-ak registrovanih igrača, između 17 i 20 redovno dolazi na treninge i u kombinaciji su za sastav tima. Kada angažujemo nove igrače, pre svega cenimo ljudske kvalitete pa tek onda fudbalsko znanje. Prosek starosti ekipe kreće se oko 42 godine, najstariji igrač je Krsmanović (52), a najmlađi Babić (36). Druga liga je ove sezone bila izjednačena sa malom bodovnom razlikom između ekipa. Kvalitet je bio na zadovoljavajućem nivou - kaže Bugarski i napominje da je podjednako važno “treće poluvreme”, posle svakog meča, kаda se se međusobno druže.