XS
SM
MD
LG

"Dizelka" na glavnom koloseku, u Inđiji veruju u čudo

Detalj sa prvog meča - foto: facebook.com/fkzeleznicarpancevo

Železničar je pobedom u prvom meču baraža načinio veliki korak ka opstnku u najvišem rangu. Zasluge idu na adresu Lazara Romanića, dvostrukog strelca. Utakmica na Lagatoru odlučena je već posle 20 minuta igre. Kod oba gola asistent je bio Hajdin, mada se kod prvog gola stiče utisak da je faulirao golmana Tasića. Inđija se nije predavala, ali su bili neprecizni u završnici (pogodili stativu, loptu sa gol linije Obradović izbio u polje). Janjić je u 75. minutu, nakon pogođene prečke Miloševa, odbitak efektno sproveo u mrežu. Mogli su "zeleni" u poslednjim sekundama do izjednačenja, ali je Vidićev šut ukrotio Mijatović. Impresije sa velelpnog Lagatora iznosi junak prve utakmice Lazar Romanić.

- Igrali smo u lepom ambijentu i na odličnom terenu. Znali smo da nemamo pravo na grešku, kao i u završnici prvenstva. Od početka meča imali smo sve u svojim rukama. Prvo poluvreme smo odigrali na visokom nivou, svaki igrač je pružio maksimum. Dobro smo se pripremili i ispoštovali dogovor sa trenerom Tomislavom Sivićem. Pokazali smo kvalitet i zasluženo se radovali - kaže Romanić i dodaje da gol prednosti ne bi smeo da ih opusti. - Dobro smo se upoznali sa protivnikom, Inđija je odlična ekipa, moramo pružiti maksimum da ponovo budemo uspešni.

Inđija je bila znatno oslabljena bez nekoliko povređenih i kažnjenih prvotimaca. Trener Jovan Golić nije mogao da računa na povređenog golgetera Stojanovića, najboljeg igrača Janjića, suspendovanog Vrbića i Mijailovića. Strelac jedinog gola za Inđiju, Milan Janjić, kaže da su na terenu osetili snagu superligaša.

- Železničar ima ozbiljan kvalitet i potencijal. Ponavljam, utakmica je u fizičkom smislu bila jaka i naporna, nismo imali prostor za greške. Nisam zadovoljan načinom na koji smo ušli u utakmicu. Bilo je očigledno da smo u prvih pola sata igre bili ispod svog nivoa. Zadovoljan sam činjenicom da smo pored takvog starta našli snage, ostali pozitivni, ekipno se izdigli iz situacije i uspeli da smanjimo prednost. Na kraju nismo imali sreće da na revanš odemo sa nerešenim rezultaom. Posle detaljne analize meča u Loznici fokusiraćemo se na to da neke stvari ne repriziramo u revanšu. Čeka nas ozbiljan posao - poručio je defanzivni vezista zelenih, kome je ovo bio prvi pogodak ove sezone.