XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Obrenovac će pomoći strelcima

OBRENOVAC, 10. mart (Info centar).- Opština Obrenovac pomoći će streljačkom klubu „Palež“, trećem na rang listi Streljačkog saveza za leteće mete Srbije u 2012. da osposobi strelište za novu sezonu, istaknuto je u toku posete delegacije SS za leteće mete Srbije Opštini Obrenovac u kojoj su bili predsednik Dragan Jevtić, generalni sekretar Svetlana Stanković Vujičić i predsednik kluba „Palež“ Branislav Rančić.

Najveći problem kluba, kako je istakao Branislav Rančić, je nerešeno pitanje prava korišćenja zemljišta na kome je strelište. Zemlja je u vlasništvu opštine, a data je na korišćenje PKB koji je, opet, ustupio strelcima.

- Prvi put od kako radim u sportu, doživeo sam da delegacija nekog saveza dođe u posetu klubu i vidi kako radi i živi i to je za svaku pohvalu – rekao je Ivan Jegorović pomoćnik predsednika Opštine Obrenovac koji brine i o sportskom dinaru.- U saradnji sa komunalnim i javnim preduzećima u Obrenovcu pokušaćemo da klubu pomognemo da renovira natstrešnicu na vatrenoj liniji i da naspemo šljunkom prilazni put do strelišta, ali je prioritet da, kada se završi privatizacija PKB, rešimo pitanje korisnika terena na kome je objekat. Za sada, koliko znam, nema zahteva za tu zemlju i mislim da strelci mogu da budu mirni i da nastave uspešno da rade i u novoj sezoni.

Dragan Jevtić, predsednik Sreljačkog saveza za leteće mete Srbije je istakao da sjajnim strelcima „Paleža“ treba pomoći:

- Treniraju u veoma teškim uslovima, ali su veliki entuzijasti, što govore i uspesi u minuloj godini. Mi ćemo pomoći, oslobađanjem od članarine za mlade strelce kao i u logistici, da klub opstane i nastavi da živi na ponos obrenovačkom sportu. Cilj saveza je da uradmio koliko god je to u našoj moći da se ne ugasi ni jedan klub u Srbiji, da pomognemo da još uspešnije rade, a novima da stanu na noge. Imamo odličnu saradnju sa lovačkim udruženjima i klubovima i to je dragocena baza za nove strelce. Bili smo u Staroj Pazovi, posle Obrenovca planiramo odlazak u Požarevac, Apatin, Novi Sad...

Predsednik Paleža Branislav Rančić je istakao da klub ima 15 članova i da je prošle godine uspeo da realizuje celokupni program i učestvuje na svim kupovima, otvorenom Prvenstvu Vojvodine i Prvenstvu Srbije.

- Zahvaljujemo se Opštini Obrenovac koja nam je za program u 2013. dodelila 100.000 dinara. To je dovoljno za tri Kupa Srbije, a još 50.000 dinara koliko nam je potrebno za ceo program pokušaćemo da obezbedimo kroz sponzorstvo, jer ako ne učestvujemo na svim takmičenjima gubimo bodove za rang listu. Mnoge akcije sprovodimo o trošku članova, plaćamo sami gorivo, teško je, ali se nadamo da ćemo uz pomoć lokalne samouprave i našeg saveza i ovu sezonu uspešno završiti. Učestvaćemo 17. marta na „Otvaranju sezone“ u Kovilovu. Mnogo nam znači i ova podrška opštine da uredimo strelište i da budemo svoji na svome.

Svetlana Stanković Vujičić, generalni sekretar Streljačkog saveza za leteće mete Srbije pozvala je Ivana Jegorovića da bude gost na „Otvaranju sezone- memorijalu Vojislav Rakić“ 17. marta i upozna se sa strelištem „BG sportskog centra Kovilovo“, jednim od najboljih u svetu koje je Evropska streljačka konfederacija dala licencu olimpijskog trenažnog centra.