XS
SM
MD
LG

Zorana Arunović zlatom stavila pečat na Otvoreno prvenstvo Mađarske

Zorana Arunović je zlatnom medaljom stavila pečat na učešće na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Mađarske u Budimpešti. Naša reprezentativka je danas, poslednjeg dana turnira, trijumfovala vazdušnim pištoljem i kući se vraća sa dva odličja. U subotu je, istim oružjem, osvojila srebro.

Danas je u finalu gađala i Sanja Vukašinović, koja je osvojila četvrto mesto vazdušnom puškom.

Arunovićeva  u današnjim kvalifikacijama nije bila toliko dominantna kao prva dva dana. U osnovnom delu takmičenja je pogodila 568 krugova i kvalifikacije završila na drugoj poziciji. Međutim, najviše je pokazala kad je bilo najvažnije – u završnici finala.

Zorana je većim delom finala bila na drugom mestu. Borbu za medalje najbolje je počela Mađarica Sara Rahel Fabijan i vodila je trku do 18. hica (od ukupno 24). Tada je Arunovićeva preuzela čelnu poziciju i vođstvo sačuvala do kraja finala. Srpska takmičarka je vrlo sigurno gađala u finišu takmičenja, konstantno uvećavala prednost nad rivalkama i trijumfovala sa 240,2 kruga. Fabijanova je ostala na drugom mestu sa 238,5. Treće mesto pripalo je Mirijam Jako (Mađarska), pobednici subotnjeg nadmetanja.

Sanja Vukašinović, koja je u subotu osvojila šesto mesto, se u današnjem finalu vazdušnom puškom dugo borila za medalju. Stala je na korak od odličja, završila je kao četvrta. Istu poziciju zauzela je i u kvalifikacijama, u kojima je Marija Malić bila 14. Zlato je, kao i u subotu, pripalo olimpijskoj šampionki, Amerikanki Virdžiniji Trešer, koja je pogodila 252,1 krug, samo 0,4 više od drugoplasirane Mađarice Ester Deneš.

Otvoreno prvenstvo Mađarske, treći dan

Vazdušni pištolj, žene, finale: 1. Zorana Arunović (Srbija) 240,2, 2. Sara Rahel Fabijan (Mađarska) 238,0, 3. Mirijam Jako (Mađarska) 218,5... Kvalifikacije: 1. Viktorija Berde (Mađarska) 573, 2. Arunović 568...

Vazdušna puška, žene, finale: 1. Virdžinija Trešer (SAD) 252,1, 2. Ester Deneš 251,7, 2.  Ester Mesaroš 228,8 (obe Mađarska), 4. Sanja Vukašinović 204,4... Kvalifikacije: 1. Trešer 629,8... 4. Vukašinović 625,7...14. Marija Malić 617,1...