XS
SM
MD
LG

Pregled 18. kola Jelen Super Lige

Zavšeno je sedam utakmica JSL na kojima je postignuto 17 golova. Zabeležene su dve pobede domaćina, jedna pobeda gosta i četiri remija. Utakmica između Radničkog 1923 i Radničkog iz Niša zakazana je za Nedelju 10. 03 sa početkom u 13 časova.

 Hajduk Kula  -OFK Beograd 3: 0  (3: 0)

Ekipa Hajduka je za samo 18. minuta napunila mrežu OFK Beograda.  Strelci za domaćine su bili : Dejan Rusmir (5`), Nenad Adamović (8`) i Danilo Sekulić (18`). Hajduk se ovom pobedom "popeo" na 10. mesto JSL sa 19 bodova dok je OFK Beograd sa ovim porazom ostao na 9. mestu JSL sa 22. osvojena boda.

Jagodina -Partizan  0: 1  (0: 1)
Jedini pogodak na utakmici delo je Nemanje Kojića (44`) kome je ovo treći gol za crno-bele. Beograđani su tako uspeli da održe 8 bodova prednosti u odnosu na Crvenu Zvezdu. Partizan zauzima 1. mesto u JSL sa 46. bodova dok je ekipa Jagodine ostala na poziciji broj 4. sa 32. osvojena boda.

Donji Srem -Sloboda Point 0: 0

BSK Borča   - Vojvodina3: 3  (2: 1) 

Utakmica sa najviše pogodaka u ovom kolu JSL. Viđena su i dva penala (po jedan na obe strane) i u obe ekipe jedan igrač postigao je dva pogodka. Edin Ademović (25 god. ) igrač BSK-A koji je ponikao u Partizanu i svoju karijeru nastavio u inostranstvu (Kašimpaša, Giresunspor, Belasica i Sarajevo) danas je imao svoj dan postigavši dva pogodka. Najpre je u (14`) na dodavanje Matića zatresao mrežu golmana Šupića. Zatim je isti igrač u (35`) iskoristio sjajan centaršut Planića i doveo BSK u vodjstvo od 2: 0. Vojvodina se ne predaje i na proigravanje Alivodića, Abubakar Oumaru postiže svoj prvi gol danas (38`).

Ekipa BSK-a iskoristila je penal (Ajezdin Nuhi 72`) ali im ni to nije bilo dovoljno da naprave pravu senzaciju. U finišu meča Abubakar Oumaru postiže svoj drugi gol danas ovoga puta sa penala (82`) smanjivši prednost domaćina na 3:2. Kosović igrač Vojvodine je u petom minutu sudijske nadoknade postavio konačnih 3: 3 i tako sprečio senzaciju. BSK ostaje na 14. mestu JSL sada sa 15. bodova dok je ekipa Novosađana i dalje na 3. mestu JSL sa 35. osvojenih bodova.

Spartak ZV -Javor 1: 1  (1: 0)

Ekipa Spartaka je povela golom Nemanje Čovića (26`) ali im to nije bilo dovoljno da osvoje sva tri boda. Igao se 90` kada je dosuđen slobodan udarac za Javor koji je Predrag Đorđević pretvorio u konačnih 1: 1. Treba istaći da je u istoj minuti (90`) igrač Javora, Kamgaing zaradio crveni karton. Spartak ostaje na 8. mestu JSL sa 24. boda dok je Javor i dalje na poziciji 7. JSL sa 27. bodova.

Smederevo - Rad 1: 1  (1: 0)
Još jedna utakmica gde domaćin gubi sva tri boda u finišu meča. Domaćin je poveo golom Sikimića (34`). Igrač Rada, Leković je u 90` doneo građevinarima preko potreban bod u borbi za vrh tabele. Napomenuo bih da je ekipa domaćina nastupila bez golmana, tačnije mrežu domaćih je branio trener golmana Srđan Soldatović. Smederevo  ostaje na poziciji 16. JSL sa 9 bodova, dok je ekipa Rada ovim bodom poboljšala plasman i sada se nalazi na 5. mestu JSL sa 28. bodova.

Crvena Zvezda - Novi Pazar 3: 0 (2: 0)

Ekipa Crvene Zvezde je uspela da konsoliduje svoje redove posle remija sa Radom u prošlom kolu i u igri koja baš i nije zadovoljila njihove navijače osvoji 3 boda. Igrao se 31`kada je počelo slavlje na Severu (ispunjen gotovo do poslednjeg mesta). Zvezda stiže do prednosti od 1: 0 sjajnom asistencijom Lazovića za Milivojevića koji prelepim lobom matira golmana Novog Pazara. Samo tri minuta kasnije ponovo slavlje na severnoj tribini ovoga puta kapiten Nenad Milijaš šutira maestralno sa ivice šesnaesterca, golman Pazaraca odbija loptu na 2-3 metra od sebe na nju natrčava Mudrinski koji "zakucava" loptu u mrežu (34`).

Sa tim rezultatom se odlazi na odmor. Nenad Milijaš postavlja konačnih 3: 0 sjajnim šutem sa nekih 17 metara (61`). Crvena Zvezda ostaje na poziciji broj 2. JSL sada sa 38. bodova dok je Novi Pazar pao na 11. mesto JSL sa 19 osvojenih bodova.