XS
SM
MD
LG

Pregled 17. kola Jelen Super Lige

Odigrano je 17. kolo Jelen Super Lige,većih iznenađenja gotovo i da nije bilo osim možda na utakmici OFK Beograd - Jagodina gde su gosti odneli sva tri boda.Za danas od 14 časova je zakazana utakmica na Banjici između Rada i Crvene Zvezde.

 Radnički Niš - Hajduk Kula 1:0  (0:0)

Fudbaleri Radničkog uspeli su da pred 3.000 gledalaca na Niškom Čairu savladaju ekipu Hajduka iz Kule.Uspeh je time veći jer je to prva pobeda domaćina u JSL posle 5 meseci a druga protiv Kuljana u ovoj sezoni. Pobedonosni gol na meču postigao je Dalibor Mitrović u 66. minutu a treba istaći da je isti igrač ušao u igru samo 3 minuta ranije. Radnički je ovom pobedom pobegao iz opasne zone ispadanja i sada se nalazi na 11.mestu JSL sa 18 osvojenih bodova.

 

Novi Pazar - Radnički 1923:  1:0  (1:0)

Novopazarci su pred 4.500 gledalaca došli do 3 vredna boda u 2. minuti preko Radenka Bulatovića.Treba istaći da su domaćini možda i prvi put ove sezone igrali napadački i agresivno u fazi napada što je rezultiralo pobedom u ovom meču. Gostujuća ekipa je došla u Novi Pazar dosta oslabljena (par prvotimaca je povređeno a neki su igrali roviti) što im nije davalo nikakvu šansu u meču sa borbenim domaćinima. Novi Pazar je sada na 10.mestu JSL sa 19 osvojenih bodova.

 Partizan - Donji Srem 2:0  (1:0)

Domaćini su uspeli da se revanširaju Sremcima za bolan poraz iz drugog kola i sa nova tri boda učvrste na prvom mestu JSL. Navijači Partizana,njih 8.500 na jučerašnjem meču mogu biti zadovoljni  prikazanom igrom svojih ljubimaca. Već nakon samo tri minuta igre domaćini su izveli četiri kornera.Ipak pravu šansu za postizanje gola domaćini imaju u 11. minutu kada je Šćepović šutirao preko gola. Do 25. minuta gosti su uspevali da odolevaju sporadičnim napadima fudbalera Partizana da bi i sami imali priliku u 25.minuti preko Krunića.  U 38. minutu domaćin stiže do prednosti,akcija je krenula preko Šćepovića koji dodaje loptu do Kojića,ovaj šutira snažno sa linije ofsajda  golman Belić brani ovaj udarac ali nespretno ispušta loptu dok koje stiže Predrag Luka i postiže svoj prvi gol za novi klub.
Do sledećeg gola čekalo se samo 5.minuta od nastavka drugog poluvremena kada domaći stižu do 2:0 golom Predraga Luke koji je bio najprisebniji posle šuta Kojića kada je golman Sremaca Belić nespretno isustio loptu. Kojić i Luka imali su još par šansi za postizanje pogodka ali se ovaj put istakao golman gostiju Belić.


Javor  - Smederevo 4:0  (3:0)

Fudbaleri Javora su pokazali da dobra igra iz prošlog kola protiv crveno belih nije bila slučajna.Domaćin je slavio ubedljivu pobedu protiv (po mnogima novog člana PLS) Smedereva a golove su postigli Vladimir Radivojević u 7,Igor Stojaković u 21,Ifeani Onjila u 26. i Živorad Mišić u 50. minutu utakmice.Treba istaći da je igrač gostiju Živković isključen u 72. minuti. Javor posle ove pobede ima 26 bodova i nalazi se na 6.mestu na tabeli JSL.

OFK Beograd - Jagodina 1:3  (0:0)

Fudbaleri Romantičara bili su veliki optimisti pre meča ali se ispostavilo da su želje jedno a stvarnost nešto drugo. Do prvog pogodka čekalo se gotovo sat vremena tačnije u 62. minuti Vladimir Ilić je nabačenu loptu iz kornera sproveo iza leđa golmana domaćina.Miloš Stojanović u 76.minuti povećava prednost na 0:2 iskoristivši sjajno dodavanje Gogića.   Međutim finiš meča donosi pravu dramu na Omladinskom stadionu, Škrbić je sjajnim šutem sa distance smanjio prednost gostiju u 90.minutu da bi u sudijskoj nadoknadi vremena igrač Jagodinaca Đurđić postavio konačnih 1:3 za goste. Jagodina ovom pobedom ostaje na 4. mestu JSL sa 32. boda i velikim šansama za osvajanje jedno od prva tri mesta u našoj najjačoj ligi.

 
Sloboda - BSK Borča 1:0  (1:0)

Domaćini su slavili golom Gojkovića u 33. minuti, posle kog je čitavo drugo poluvreme, po nakvašenom i teškom terenu za igru,strpljivo čuvala prednost. Utakmicu je pratilo 1.500 gledalaca.   

 Vojvodina -Spartak ZV2:1 (1:0)    

U Vojvođanskom derbiju slavila je Novosadska ekipa.Golove za domaćine popularne lale postigli su Enver Alivodić u 23.minutu i Kataji u 57.minutu dok je strelac za goste bio Despotović u 61. minuti. Treba istaći da je 10 minuta pre kraja meča ispražnjena tribina sa gostujućim navijačima koji nikako ne mogu biti zadovoljni prikazanom igrom svojih ljubimaca. Novosađani su i dalje na 3.mestu JSL ali sada sa 34 boda isto koliko i Crvena Zvezda koja podsetimo igra u Nedelju od 14 časova na Banjici. U ovom kolu je za sada postignuto 16 golova.