XS
SM
MD
LG

Radnički želi novu pobedu protiv Voždovca

Detalj sa konferencije za štampu - foto: FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog dočekaće u 33. kolu Super lige Srbije, odnosno 3. kolu plej-aut faze ovog takmičenja ekipu Voždovca na Čairu.

Niški tim u dobrom raspoloženju dočekuje meč sa ekipom koju je već savladao (2:1), kod kuće, u 29. kolu Super lige Srbije. Neizostavna je činjenica da se Radnički nalazi u seriji dobrih rezultata, nije poražen više od mesec dana, a zabeležio je četiri pobede i dva remije. Sa druge strane ekipa Voždovca je u poslednje dve utakmice uspela da osvoji četiri boda, što je verovatno uticalo na porast njenog samopouzdanja ističe šef stručnog štaba Radničkog Dejan Joksimović.

Njihov kvalitet igre nije bio sporan ni u situacijama kada nisu ostvarivali rezultate. Radi se o jednoj mladoj ekipi koja igra dosta intezivno, dobri su u pritisku na svakom delu terena, igraju sa određenom dozom agresije. Takođe, dobri su i po osvajanju lopte u ofanzivnim tanzicijama, jer u toj gore ofanzivnoj liniji  imaju pre svega igrače sa dobrim brzinskim sposobnostima i mogu iz niske, srednje i visoke zone, da se brzo transformišu u fazu napada i da naprave problem protivničkoj ekipi. Oni već dugo, bez obzira na promene trenera, forsiraju moderana fudbal. Imaju specifičan model igre u tim pozicionim napadima i to su sve neke stvari koje mi znamo i za koje smo se spremali kroz tranažni proces. Probađemo na krilima pozitivnih rezultat, koje smo ostvarili u prethodnom periodu, i sa pobedom koju smo upisali protiv njih da izađemo sa velikom dozom samopouzdanja i odigramo možda jednu od ključnih utakmica za ostvarenje našeg cilja, a to je opstanak, ističe Joksimović.

Optimističan uoči još jednog duela sa ekipom Voždovca je i igrač Andrija Luković.

Ne postoji nijedna stvar sa kojom oni mogu nas da iznenade, ali ni mi njih. Međutim, igramo kući, pred svojim navijačima u seriji smo dobrih rezultata i mislim da kod kuće treba što pre da rešimo neke stvari. Da ne uđemo u situaciju da u poslednjih nekoliko kola ne zavisimo samo od sebe. Mislim da imamo kvalitet i da smo to pokazali do sada. Kada je u pitanju naredni meč, ne možemo biti zadovoljni ničim osim pobedom, tako treba da se postavimo od prvog minuta, govori Luković.

Susret 33. kola Super lige Srbije Radnički – Voždovac na programu je u sredu, 01. maja od 16 sati na stadionu Čair. Glavni sudija ovog duela biće Novak Simović.


Železničar : Novi Pazar
Radnički (N) : Javor Matis
Radnik : Spartak ŽK
IMT : Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 35 13 6 16 45
2 Spartak ŽK 35 13 6 16 45
3 Radnički (N) 35 11 8 16 41
4 IMT 35 10 8 17 38
5 Javor Matis 35 10 6 19 36
6 Voždovac 35 8 11 16 35
7 Železničar 35 9 8 18 35
8 Radnik 35 3 8 24 17