XS
SM
MD
LG

Denis Prtenjača novi sportski direktor "Zmajeva"

"Krov" nikad ne spava! Rukovodstvo fudbalskog kluba Voždovac imenovalo je novog sportskog direktora. Poznatom licu kluba, Denisu Prtenjači, nakon uspešnog vođenja Omladinske škole poveren je sportski sektor.

Skromno, kao većina sportskih radnika sa Krova, nastupio je u svom prvom obraćanju u novoj ulozi, iako dosadašnji rezultati daju za pravo samopouzdanje od prvog dana.

”Oduvek se mnogo komotnije osećam kada iz senke mogu da obavljam posao koji sam odabrao, kao što je to bio slučaj sa Omladinskom školom. Svakodnevni pritisak su preuzimali drugi ljudi, a ja sam u tišini uz tim izuzetnih momama imao priliku da neometano sprovedem reorganizaciju koja je počela da dobija obrise, nadam se, ozbiljne razvojne akademije. Po prirodi sam praktičan i direktan te ću takav i nastaviti da budem. Nova uloga, inicirana neprijatnim okolnostima iz prošle sezone došla je za mene neočekivano, ali sam u razgovoru i uz podršku ljudi iz kluba prihavtio  s obzirom da smo morali brzo da reagujemo”, započinje Prtenjača.

Sa doskorašnjim Sportskim direktorom, Bojanom Leontijevićem, razvio je dobar odnos koji se temeljio na zajedničkim idejama za dalji napredak, kako Omladinske škole, tako i kluba uopšte i sada će većinu tih stvari imati priliku da sprovede, uz neki novi tim.

”Smatram da je sve timski posao, te s toga svi moramo da preuzmemo odgovornost za trenutno stanje. Svesni smo gde su nas određene odluke dovele, ali nemamo vremena da budemo ”oficiri posle bitke”. Na kraju dana, drago mi je da je minuli rad prepoznat i da me je isključivo to preporučilo za ovu poziciju u klubu. Zahvaljujem se svakom treneru i saradniku u Omladinskoj školi. Iza nas je turbulentan put, koji se ovde sigurno neće zaustaviti. Posebno moram da istaknem rad i odnos sa Lukom Vojinovićem, sekretarom Omladinske škole koji je sve vreme bio optimističan u našem radu i oslonac u svakoj prilici. Ne sumnjam da će se rast i razvoj omladinskog pogona nastaviti.”

O daljim planovima i aktivnostima kaže:

”Trenutno usaglašavamo kratkoročne i dugoročne ciljeve. Kada to bude bilo jasno definisano i budemo imali strateški okvir, znaćemo odakle da krenemo. Čeka nas izazovna sezona, ako razumemo timski rad i zajedništvo koji su oduvek krasili ovaj klub, nemam dilemu da ćemo vratiti klub gde mu je i mesto, ali sa mnogo stabilnijim osloncem nego što je sada. Treba da ojačamo kadrovski, organizaciono i finansijski. Ne plašim se izazova i uz pravu motivaciju svih u klubu koji u sebi imaju te kapacitete jer sam ih dobro upoznao i do sada sa njima uspešno sarađivao. Primarno sledi formiranje stručnog štaba, tima i sve što zahteva igranje u Prvoj ligi Srbije. Ovo će biti novo iskustvo za nas i svi treba brzo da se prilagodimo”, zaključio je novi sportski direktor Zmajeva, gospodin Denis Prtenjača.


Novi Pazar 2 : 1 Radnički (N)
Javor Matis 1 : 1 Železničar
Spartak ŽK 1 : 1 IMT
Voždovac 3 : 2 Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 37 14 6 17 48
2 Spartak ŽK 37 13 8 16 47
3 IMT 37 11 9 17 42
4 Radnički (N) 37 11 8 18 41
5 Javor Matis 37 11 7 19 40
6 Železničar 37 10 9 18 39
7 Voždovac 37 9 11 17 38
8 Radnik 37 3 9 25 18