XS
SM
MD
LG

Trstenički karatisti u Skoplju osvojili sedam medalja

Nada Sarić i mladi trstenički karatisti u Skoplju - foto: D.Ivanović

Posle velikog uspeha u Kraljevu, četvoro mladih trsteničkih karatista koje predvodi Evropska šampionka, trener seniorske državne reprezentacije i karate kluba "Prva petoletka" Trstenik Nada Sarić, predstavljali su Srbiju na tradicionalnom Evropskom prvenstvu u karateu u Skoplju.

Oni su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili ukupno sedam medalja, najmlađi takmičar Vidan Sarić Đurđević je briljirao osvojivši dve zlatne medalje i jednu srebrnu u kategoriji 6-7 godina u disciplinama kate, sparing i kihon. Isto tako jedan veliki potencijal Vuk Medar osvojio je zlatnu i bronzanu medalju u kategoriji 10-11 godina kihon.

Mia Negovanović je u kategoriji 10-11 godina u disciplini kihon osvojila bronzanu medalju, a debitant na međunarodnoj karate sceni Nikola Alempijević je u kategoriji 8-9 godina u disciplini kate osvojio bronzanu medalju.

" Zadovoljna sam rezultatima naših takmičara, koji su pokazali svoj kvalitet u kontinuitetu na domaćim i Međunarodnim takmičenjima. To su mladi takmičari od kojih očekujem u narednom periodu još mnogo uspeha. Oni su naš ponos, već sledećeg vikenda nas očekuje Kup šampiona kod nas u Trsteniku, pa nema odmora do daljnjeg, očekujemo isto tako dobre rezultate naših mladih takmičara", rekla nam je Nada Sarić Evropska šampionka i uzoran trener seniorske reprezentacije Srbije i trsteničkih karatista u klubu "Prva petoletka".