XS
SM
MD
LG

Lider favorit protiv "studenata", "sokolovi" konja za trku imaju, mogu li Obrenovčani posle svega zaustaviti pad?

Pre nego što krenemo sa najavom 24. kola Srpske lige, Beograd, moramo se osvrnuti na sumnje u neregularne radnje. Naime, oficir za integritet FSB, Dragan Krstić, pokrenuo je istragu povodom neregularnosti utakmice 21. kola između Radničkog i BASK-a (0:3). Disciplinski sudija Aleksandar Prekodravac, doneo je odluku u vezi povrede pravila takmičenja, kojom je kažnjeno Jedinstvo oduzimanjem dva boda i novčanom kaznom zbog igranja tri igrača bez plaćene članarine. Nije puno prošlo vremena od kažnjavanja Prve iskre, a disciplinci ponovo imaju pune ruke posla. Podržavamo nadležne organe i krajnje je vreme da se sumnjivim radnjama stane na put.

Beograđani su u sredu radili prekovremeno i odigrali utakmice vanrednog 23. kola. Lider je slavio na Vašarištu, Teleoptik je dobio Uće i zadržao priključak. Zvezdara je bila ubedljiva u odmeravanju snaga sa Jedinstvom, Rad je upisao prve bodove i prvu pobedu, Brodarac nastavlja seriju, na Dušanovcu i Dorćolu nije bilo pobednika.

Torlak je porazom od Rada znatno umanjio šanse za spas. Dolazi im oporavljena Zvezdara kao favorit. Vezali sve dve pobede, naročito su bili ubedljivi u duelu sa Surčincima i sve više podsećaju na jesenje izdanje. Biće to duel najslabijeg domaćina i jednog od najboljih gostiju.

Budućnost je pokvarila plasman i u proteklih osam kolo donela je skromnih šest bodava. Izgubili su na Starom sajmištu sa 2:0, a moglo je biti ubedljivije. Nezvanično smo čuli da im omladinci neredovno igraju i može se desti da kosekvence snosi seniorski tim. Ugostiće poslednji Rad i u krizi igre i rezultata, dobili su rivala po meri. “Građevinari” su se najzad obradovali i zabeležili prvu pobedu u nastavku.

Prva iskra bez trenera Enesa Malićija dočekuje sjajne “Brodare”. U obrazloženju ostavke poznati stručnjak kaže da je osetio moralnu obavezu, previše se potrošio i izrazio nezadovoljstvo postignutim rezultatima. - Ekipa je pala na psihološkom planu nakon oduzimanja bodova i to im je stalno u podsvesti. Nije bilo pomaka u igri, izostala je agresija koja nas je krasila - kaže stručnjak koji je u više navrata predvodio Baričane. Brodarac je odigrao najbolju utakmicu u nastavku, naročito u drugom poluvremenu. Treći su u ligi po ostvarenima u proteklih osam kola (18 bodova).

Malerozni Ušćani su i dalje bez pobede i poslednji u prolećnom delu sezone, sa dva osvojena boda. Niko ih nije nadigrao, nijanse i sitni propusti uticali su da nanižu pet poraza. Ugostiće “saobraćajce” i u prilici su da se konačno raduju. Dorćolci su osvojili u nastavku 10 bodova, a prethodna dva meča odigrali su nerešeno. Do kraja imaju težak raspored i nisu prebrinuli brige oko opstanka.

Nedela je rezervisana za utakmice u Surčinu, Padinskoj Skeli I na Carevoj ćupriji.

Zemun je favorit u duelu sa Studentskim gradom. Na krilima trijumfa u Obrenovcu novi trener Milan Kuljić je istako da je meč bio zahtevan, dinamičan, sadržajan, fer i korektan. Raduje ga da su igrači pokazali karakter i timski duh. Kaže da su “studenti” neugodni kao tim i nepredvidivi.

Jedinstvo je ostalo bez tri boda zbog administarativnog propusta u meču sa BASK-om. Ubedljivo su poraženi na Bulbudercu i uglavnom su uspešni na svom terenu. Obrenovčani su u seriji od tri poraza i sumnja na regularnost utakmice sa “sokolovima” sigurno će ostaviti traga na psihološkom planu. Srećom da imaju značajnu zalihu bodova i u slučaju kazne neće mnogo izgubiti. Reče Kuljić da Radnički ima izražen individualni i timski kvalitet, dobro su vođeni i više se nalaze u krizi rezultata.

Po ostavarenjima u nastavku sezone, derbi se igra u nedelju između BASK-a i Teleoptika. “Sokolovi” sa dve pobede i remijem na Dušanovcu znatno su popravili šanse u borbi za opstanak, ali ostaje strepnja i čeka se odluka disciplinskih organa oko navodno neregularnosti utakmice u Obrenovcu. Teleoptik nezadrživo napreduje i serija od pet pobeda primakla ih je na bod zaostatka od Zemunaca. Nepotrebno ih favorizuju Iinije isključeno da budu iznenađeni pored hipodruma.


Jedinstvo : Studentski grad
Radnički : Sinđelić
Zemun : Teleoptik
PKB : GSP Polet Dorćol
BASK TEK : Brodarac
Ušće Novi Beograd 6 : 0 Rad
Prva iskra : Zvezdara
Budućnost : Torlak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 25 13 7 5 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Ušće Novi Beograd 26 9 7 10 34
6 Budućnost 25 9 7 9 34
7 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
8 Brodarac 25 9 5 11 32
9 Studentski grad 25 9 5 11 32
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 25 10 6 9 24
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 26 4 4 18 10