XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Maksimović odredio strelce za Svetski kup u Koreji

BEOGRAD, 4. februar (Info centar).- Goran Maksimović, v. d. selektora streljačke reprezentacije Srbije odredio je strelce za prvi Svetski kup u sezoni u Čangvonu u Koreji od 2. do 10. aprila.

Učestvovaće puškom Ivana Maksimović („Novi Beograd Ušće“), Andrea Arsović (Partizan) i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) i pištoljem Zorana Arunović i Jasna Šekarić (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice).

Uz Maksimovića, u stručnom timu biće i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević.

- Svetski kupovi će se gađati po novim pravilima i prvi put ćemo videti u praksi na takmičenju u organizaciji Međunarodne federacije sportskog streljaštva –ISSF kako novi propisi izgledaju za malokalibarsko oružje – kaže v.d. selektora Goran Maksimović.- Dobro je što su svi putnici za Čangvon ove nedelje na takmičenju u Kuvajtu gde će imati priliku da gađaju i MK oružjem i da osete miris baruta.

Posle Čangvona, karavan se seli na severnoamerički kontinent u Fort Bening (SAD) gde je drugi kup od 13. do 24. maja. Poslednja dva Svetska kupa su u Evropi od 22. do 30. maja u Minhenu i potom od 3. do 12. jula u Granadi. Biće to za strelce prilika da još jednom probaju streliše u ovom španskom gradu na kome će se 2014. održati Šampionat sveta (sve discipline).

Finale Svetskog kupa puškom i pištoljem je od 6. do 12. oktobra u Minhenu.

Ove godine će se uz Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem je u Odenzeu u Danskoj održati i Šampionat Evrope MK oružjem u Osijeku od 21. jula do 4. avgusta. Strelci će učestvovati i na Mediteranskim igrama od 20. do 30. juna u Mersinu u Turskoj.