XS
SM
MD
LG

"Orlovi" iznad Paraćina vrebaju plen, Jagodinci bliži pobedi u Popovcu, "Gumari" u derbiju nastavljaju seriju?

Na Istoku sve po starom. “Vodeći “gumari” ne posustaju i nova žrtva su Paraćinci. Piroćanci su za deset minuta postigli pet golova protiv mladih Popovčana. Jagodinci su srećno, u zaustavnom vremenu došli do boda, Meševo je u derbiju, uz obilje golova, izgubilo od sjajnih “orlova”. Knjaževčani su do 60. minuta imali sve, ali će zbog nepromišljene reakcije igrača i navijača najverovatnije ostati bez bodova. Žitorađa je uzela prvi bod u nastavku, Pčinja je na jugoistoku savladala Vlasinu. Domaćini su slavili na četiri susreta, dva duela su protekla bez pobednika, jedan prekinut, kolo je bilo izuzetno efikasno (27 golova).

U subotu na programu pet utakmica. Derbi se igra na stadionu Mladosti u Kruševcu, između vodećeg Trayala i drugoplasiranog Radničkog. Kruševljani su ostali dužnici Piroćancima, ali će teško zaustaviti zahuktalu mašineriju “gumara”. Trayal je toliko dominantan da se pitanje pobednika ne postavlja i vest je ako lider primi koji gol, mada se i to retko dešava. Piroćanci su ispratili Popovčane sa pola tuceta golova, naročito su bili efikasni u prvom poluvremenu i za deset minuta postigli pet pogodaka. Ako pogledamo dosadašnji učinak u nastavku, pobede smenjuju porazi i obratno.

Ostala dva kruševačka kluba, Jedinstvo 1936 i Meševo veliki su favoriti u duelima sa Žitorađom, odnosno Pčinjom. Jedinstvo 1936 je u Jagodini vodilo evro golom Radivojevića do 95. minuta i zahvaljujući neiskustvu i padu koncentracije primili gol. Priliku da se mladići trenera Radivojevića rehabilituju imaće sa poslednjom ekipom na tabeli. Žitorađa je prvi bod osvojila u odmeravanju snaga sa ugroženim Kladovčanima i bod je ravan pobedi.

Meševo je poraženo u Nišu i trener Nikolić kaže da je domaćin bio bolji za gol. Pola sata su igrali bez prestrogo isključenog Đokića. Ističe da nisu bili na željenom nivou i protiv starog dužnika iz Trgovišta tražiće revanš i veruju u uspeh. Biće jači za Žižu, Nedeljkovića i Cojića.

Đerdapu i Timočaninu gori pod nogama, naročito gostima, koji su od gotovog naparavili veresiju i meč sa Svilačanima najverovatnije će izgubiti službenim rezultatom zbog nepromišljenosti Jovanovića i upada navijača u restriktivan prostor. Đerdap je imao tri boda u džepu u Žitorađi i neopreznošću ostao bez dragocenog plena. Spojili su dva remija i pored Dunava uglavnom osvajaju bodove.

Zanimljiv susret očekuje nas u Svilajncu, gde gostuje Dunav. Radnički je u Knjaževcu gubio nakon nepunog sata igre, ostao bez ratobornog Sujića, “spas” je doneo nepromišljeni Jovanović i navijači domaćina. Na njihovim utakmicama najviše pada golova u ligi i po nepisanom pravilu Bojača je neosvojiva tvrđava. Prahovčani dolaze osokoljeni pobedom nad kvalitetnim sastavom “staklara”, mada na strani osvajaju simboličan broj bodova.

U nedelju se igra u Paraćinu, Vlasotincu i Popovcu.

Pre podne, u derbiju kola, sastaju se SFS Borac i OFK Sinđelić. “Staklari” su dugo bili u egalu u Prahovu da bi drugi gol primili u 90. minutu. Ako se na strani ne mogu pohvaliti izdanjima, u Paraćinu su neumoljivi. Vrednosti vremešnog strelca Simića, Zlatkovića, Conića i ostalih svima su pozata. Nišlije nastavljaju uspešan jesenji niz i u drugom delu (10 bodova) i deoba trećeg i četvrtog mesta potvrđuje izrečenu konstataciju. U prethodnom derbiju savladali su Meševo u pravoj fudbalskoj bravuri, začinjenoj sa pet prelepih golova, postignutih, verovali ili ne, za 45 minuta. Problem za “orlove” može biti prepodnevni matine i pomeranje časovnika sat vremena unapred.

Vlasina je morala da “vrati” bodove Pčinji, tako se bar po kuolarima priča i u teškoj situaciji su obe ekipe, sa sve manje šansi da izbegnu najgori scenario. Vezali su tri poraza, doduše raspored im nije bio naklonjen i nadaju se da od meča sa Jedinstvom mogu krenuti nabolje. Paraćinci su iznenadili GFK Jagodinu i do 95. minuta imali tri boda u džepu, da bi nesmotrenošću i individualnom greškom bili kažnjeni. Ujedno im je to bio drugi bod na gostovanjima i ako se gleda statistika Vlasina je bliža pobedi.

Budućnost je pored Nišave doživela velike traume i još ih peče ubedljiv poraz. Prvih pola sata su se dobro držali da bi u razmaku od 35. do 45. minuta primili pet golova. Trener Najdanović nema objašnjenje i kaže da su delovali odsutno, kao da su se isključili. Kobni po Nišlije bili su prekidi i direktan gol iz kornera. U drugom poluvremenu su se popravili i odigrali egal, ali piše se kompletan utisak. Ugostiće GFK Jagodinu i biće ponovo na velikim iskušenjima. Od ekipe trenera Gošića više se očekivalo od pet bodova koliko su osvojili u nastavku. Srećno su stigli do remija u dubokoj nadoknadi i u Popovac odlaze sa blagom prednošću. Za goste nastupa Ranđelov, bivši igrač Popovčana i još nekolicina pojedinaca, koji daju boju i ton ekipi. Domaćin priznaje da po imenima gosti imaju jači tim i pored ovog susreta, u obavezi su da osvajaju bodove u narednim mečevima protiv konkurenata Žitorađe i Timočanina.


Đerdap : Meševo
Radnički (S) : Jedinstvo 1936
SFS Borac : Budućnost (P)
OFK Sinđelić : Trayal
Dunav : Vlasina
Pčinja : Timočanin
Žitorađa : Jedinstvo (P)
GFK Jagodina : Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 24 24 0 0 72
2 Meševo 24 13 4 7 43
3 OFK Sinđelić 24 13 4 7 43
4 Radnički (P) 24 13 1 10 40
5 Jedinstvo 1936 24 11 5 8 38
6 SFS Borac 24 12 2 10 38
7 Radnički (S) 24 11 3 10 36
8 GFK Jagodina 24 10 5 9 35
9 Dunav 24 10 2 12 32
10 Budućnost (P) 24 8 7 9 31
11 Jedinstvo (P) 24 9 4 11 31
12 Đerdap 24 9 3 12 30
13 Vlasina 24 7 6 11 27
14 Pčinja 24 8 1 15 25
15 Timočanin (-5) 24 5 3 16 13
16 Žitorađa 24 3 2 19 11