XS
SM
MD
LG

U petak premijere na Adi i Novom Beogradu, "Hemičari" platili dug, dočekuju lidera, derbi pored auto-puta

Zemun i Zvezdara, vodeći dvojac u Srpskoj ligi, Beograd, remizirali su u prethodnom kolu i razlika od tri boda je i dalje aktuelna. Naročito je bilo uzbudljivo u Gornjoj varoši, gde su Dobanovčani uspeli da se odupru pomalo prepotentnom lideru i odnesu bod kući. Pred ambicioznim Obrenovčanima pao je Torlak, iskoristili su remi Ušća u Bežaniji da se izjednače na tabeli. "Optičari" su ponovo kiksnuli, ovog puta bodove iz Zemunela neočekivano je odneo probuđeni Brodarac. Baričanima je pretila suspenzija zbog neizmirene kazne i kako je uplata legla u poslednji čas, mogu se okrenuti dolasku lidera. Domaćini su upisali tri pobede, gosti dve i tri susreta su završena bez pobednika. Popravljena je efikasnost sa 19 golova (2,2 po meču).

Beograđani tradicionalno kolo otvaraju u petak utakmicama na Novom Beogradu i Adi Ciganliji. Em što se igra radnim danom, em u nefudbalskom terminu (12:00), kao da je nekom u interesu da na tribinama bude što manje gledalaca!

Ušće je na startu imalo dva gostovanja i osvojilo dva boda. Gledajući tabelu, dajemo domaćinu blagu prednost, ali PKB igra bolje u gostima nego u Padinskoj Skeli. Domaćin je u finišu jeseni imao seriju pobeda, kao i  "mlekadžije" na strani, koja je prekinuli porazima u poslednjem kolu.

Druga utakmica igra se između Torlaka i Studentskog grada na Adi. Ekipa iz Kumodraža imala je izuzetno težak raspored u nastavku (Zemun i Radnički) i pružila dobar otpor favoritima i poraženi su minimalnim rezultatom. "Studenti" se ne mogu pohvaliti učinkom na strani (šest bodova), ali su iz dve utakmice uknjižili četiri boda. Odigrali su sa "bulkama" nerešeno i zadržali se u sredini tabele. Očekuje se tvrda utakmica dva rivala približnog kvaliteta, sa malo golova.

Subota je rezervisana za mečeve u Dobanovcima, Bariču, na Banjici i Starom sajmištu.

Derbi kola odigraće Budućnost i Radnički, dve ekipe koje su u prethodna dva kola potvrdili kvalitet i uspešno nastavili niz od jeseni. Domaćin je u Gornjoj varoši odigrao možda najbolje na gostovanju i u dva navrata vrati se iz minusa. Odigrali su taktički disciplinovano i ispunili sve zadatke trenera Jeličića. Zanimljivo je istaći da su dojučerašnji igrači Zorica i Radović odigrali protiv bivšeg kluba, sa pomešanim osećanjima. Radnički sa dve pobede hvata priključak sa vodećima i potvrdili su konstataciju da su skockali još bolji tim nego jesenas. U ekipu su došli Kukolj i Nedeljković, koji su ranije nosili dres ekipe pored auto-puta.

Lider gostuje u Bariču i bliži je pobedi od uzdrmanih “hemičara”. U Koloniji je i dalje burno, kako na terenu, tako i vani. Disciplinac lige je zapretio suspenzijom zbog neizmirene milionske kazne i sredstva su pronađena u poslednji čas tako da će u subotu ugostili Zemun. Gosti su donekle potcenili Budućnost i ostali bez planiranih bodova, tako da im za vratom dišu “bulke”.

Teleoptiku se pruža prilika da na Banjici uknjiži prve bodove u nastavku. Porazi ispod Kalemegdana i veliki kis u Zemunelu protiv sve boljeg Brodarca uticali su da zaostanu za vodećim dvojcem. U gostima igraju promenljivo i sa, isto tako mladim sastavom “građevinara”, neće lako doći do planiranih bodova. Rad je sa sa dva poraza zacementiran na dnu i u najtežoj su situaciji. Ako ništa drugo, rasterećeni, mogu iskoristiti opuštenost rivala i iznenaditi.

Brodarac i GSP Polet Dorćol dele dva boda na tabeli u korist gostiju. Domaćin se nalazi u seriji od tri pobede i polako se penju ka bezbednoj sredini. Prijatno su iznenadili u Zemunelu i pokazali da mogu ravnopravno sa svakim da se nose. "Sobraćajci" su oduševili protiv "optičara" i već u sledećoj razočarali i ostali praznih šaka u duelu sa gostima iz Surčina. Brodarac je vezao dve pobede pored Save, gosti imaju dva trijumfa i četiri poraza van Dorćola.

Preostala dva duela u Surčinu i Zvezdari igraju se u nedelju.

Jedinstvo je iz dva duela uzelo četiri boda, naročito dobija na značaju trijumf ispod Kalemegdana. Dugo su čekali na pobedu i strpljenje se isplatilo, tako da sa osme pozicije u miru očekuju poletele "sokolove". BASK je neprijatno iznenadio "hemičare" i sa favorizovanim Novobeograđanima odigrao bez golova. Tri kola su bez poraza (pet bodova) i najavljuju bolje igre i rezultate. Treba da reše problem neefiksanosti i da krenu sa pobedama.

Zvezdara je favorit protiv Sinđelića, ali treba da to potvrde na Bulbudercu. Sa studentima su odigrali nerešeno i još im bride obrazi od neuspeha sa Obrenovčanima. Ukoliko žele da zadrže priključak sa liderom moraju pobeđivati, upravo su "orlovi" prilika za izlazak iz male krize. Biće jači za Ivanića, Milosavljevića i Nišavića, ali će zbog kartona pauziati Pavlović i Gustić. Sinđelić ima polovičan učinak i solidno se kotiraju na tabeli (10 mesto).


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara : Budućnost
Rad : Prva iskra
Brodarac 2 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 1 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 24 17 3 4 54
3 Zvezdara 24 13 7 4 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
6 Studentski grad 25 9 5 11 32
7 Ušće Novi Beograd 24 8 7 9 31
8 Budućnost 24 8 7 9 31
9 Sinđelić 25 8 6 11 30
10 PKB 24 8 6 10 30
11 Brodarac 24 8 5 11 29
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 24 9 6 9 21
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 24 4 4 16 10