XS
SM
MD
LG

Rodoljub Paunović: Trener Simić je delimično u pravu

Rodoljub Paunović - foto: facebook.com/fkbuducnostkrusik2014

Izjava trenera Budućnosti Krušik 2014, Predraga Simića, izazvala je reakciju čelnika valjevskog srpskoligaša. Zasedao je Upravni odbor i izneli su stav vezan za primedbe trenera, prelazni rok i oko priprema. Predsednik Rodoljub Paunović je u razgovoru za naš portal naveo da je trener Simić delimično u pravu povodom odlaska šestorice igrača. Pokušao je da obrazloži slučaj svakog od bivših igrača.

- Dogovor je bio da se na Đorđevića i Krstića više ne računa. Isidorović je dobio ponudu iz Italije, dok su najbolji igrači Ristovski i Martinović otišli u druge klubove za veće pare. Pustili smo ih jer su prevazišli postojeći rang. Golman Marković nas je napustio zbog zaposlenja, umesto njega agažovan je mlađi vratar Kačarevića iz Ribnice - naveo je Paunović i dodao da su prošlog leta doveli 5-6 igrača, koji nisu bili predmet interesovanja, rizik se isplatio i pokazali su da imaju visok nivo znanja. Ne čudi, kaže on, da su za njihove usluge bilo zainteresovano sedam prvoligaša i dva prvoligaša.

Pre početka prvenstva zacrtali su cilj da u konto upišu 25 bodova. - Nažalost, nismo uspeli, ali smo zadovoljni radom svih aktera u klubu. Peto mesto pokazuje da naši igrači poseduju izuzetan kvalitet spremni da se ravnopravno nose sa svakim srpskoligašem. Nastavljamo da radimo u interesu kluba, najvećeg na teritoriji Kolubarskog okruga. Uspeli smo da vratimo sportske prijatelje, imamo maksimalnu posršku od strane FSRZS - istakao je čelnik Valjevaca i u narednom periodu težiće da nađu zamene za otišle igrače. Ako u tome ne uspeju, kaže, šansu će dobiti igrači koji su bili u drugom planu. Palo je pomirenje i trener Simić nastavlja uspešno započet posao.

Posle svega, digla se nepotrbna prašina na Pećinama, malo prepucavanja zbog malog bodovnog deficita (dva boda) i problematičnog prelaznog roka ne zaslužuje toliku pažnju. Naša posla...