XS
SM
MD
LG

PLS - plej-aut: Leskovčani na Bežaniji overavaju opstanak, Gatovci guraju rudare u "okno", Milanovčani imaju prvu meč loptu u Čelarevu

Foto: Prva liga Srbije

Sudeći po odigranom prvom kolu razigravanja Mozzart Bet Prve lige, igra se tvrdo, čvrsto, taktika dominira ispred lepote, sve je poodređeno rezultatu, tako da pada malo golova. Prvo kolo u plej-ofu i plej-autu donelo je po sedam golova. Domaći teren je dominantan, mada u borbi za opstanak preovlađuju nerešeni rezultati. Svaki bod zlata vredi i eventualni propust teško je nadoknaditi.

U plej-autu niko nije bezbedan i moraju se potruditi da ispune plan. Ako izuzmemo dve poslednje ekipe, ostalih šest bore se da pređu spasonosnu crtu.

Mirisalo je da će otpisani gosti sa Novog Beograda iz Milanovca odneti ceo plen, ali fudbal režira svakojaka čuda i preokrete. “Majstori” su do 90. minuta imali 2:1, da bi domaćin za tri minuta dao dva gola i zahvaljujući dvostrukom strelcu Žakuli dobio ključnu utakmicu. Metalac se ovom pobedom izdigao i udaljio pet bodova od prvog ispod crte. Sledeći izazov za Milanovčane biće gostovanje u Čelarevu. Protiv sebe imaće mladu ekipu željnu dokazivanja koja je u Lazarevcu uzela bod i “rudarima” zakomplikovala situaciju. Ukoliko se vrate sa tri boda mogu polako da otvaraju šampanjac i da proslave završetak jedne turbulentne sezone.

Mladost GAT je u Vršcu u nezanimljivoj utakmici, bez šansi, uzela važan bod. U nedelju će u Novom naselju odigrati prelomnu utakmica sa Kolubarom i ukoliko uknjiže tri boda biće ispred rivala i prvi put se naći izvan zone ispadanja. Ostaje sporna utakmica sa Tekstilcem i tek se očekuje epilog i kazne za aktere.

Radnički se oprostio od društva prvoligaša, ali će do kraja igrati motivisano i nije isključeno da nekom od favorita zagorčaju život, kao što su mogli u Milanovcu. Imali su tri boda u džepu i na volšeban način u nadoknadi sve “prosuli” u Despotovcu. Ugostiće GFK Dubočicu koja nije ni senka od moćne ekipe iz prvog dela sezone. Lako su mogli ostati i bez boda u duelu sa Užičanima, spas je doneo jedanaesterac u 73. min. i oporavljeni Dušan Savić. Da bi otklonili dileme oko opstanka moraju pobediti u Bežaniji.

GFK Sloboda je bila na domak osvajanja celog plena na novoj Dubočici, pred 1.500 gledalaca. Od 36. minuta vodili su golom Glišovića i sve do 73.min. Jedan bod mnogo znači i ukoliko savladaju promenljive Vrščane koji su u igri bez igre došli do boda protiv Gatovaca, biće još bliže spasonosnoj crti.


Kolubara : GFK Dubočica
OFK Vršac : Metalac
GFK Sloboda : RFK Novi Sad 1921
Radnički (NB) : Mladost GAT
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 33 11 12 10 45
2 OFK Vršac 33 11 10 12 43
3 Kolubara 33 10 11 12 41
4 Metalac 33 10 11 12 41
5 GFK Sloboda 33 10 10 13 40
6 Mladost GAT 33 9 12 12 39
7 RFK Novi Sad 1921 33 6 6 21 24
8 Radnički (NB) (-6) 33 6 7 20 19