XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Na treningu strelaca u Smederevu– 100 gledalaca!

SMEDEREVO, 22. februar (Info centar).- Streljačke reprezentacije Srbije završile su pripreme na novom strelištu u Smederevu za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Odenzeu u Danskoj od 24. februara do 3. marta.

- Izuzetno smo zadovoljni, imali smo odlične uslove i, u ime strelaca i stručnog štaba, zahvaljujem se domaćinima, streljačkim radnicima Smedereva na pažnji kojom smo bili okruženi – rekla je jedan od od trenera reprezentacije Jelena Arunović.- Imali smo na strelištu elektronske mete tako da smo svakodnevno mogli da treniramo i, posebno, vežbamo finala po novim pravilima.

Na jednom od poslednjih treninga, domaćini su doveli na strelište oko 100 gledalaca koji su bučno navijali i napravili pravu karnevalsku atmosferu:

- I to je bio planirano kao deo priprema, jer nas upravo takvi uslovi čekaju na narednim takmičenjeima, mnogo buke, galama, navijački rekviziti – objasnila je Jelena Arunović.- Ovo okupljanje bilo nam je svima veoma korisno, posle finala Kupa Srbije nastavili smo da radimo u dobrom ritmu. Zahvaljujemo se i izuzetno ljubaznom i predusretljivom osoblju hotela “Car “ gde smo bili smešteni, pa ćemo boravak na ovim pripremama pamtiti dugo.

V.d. selektora Goran Maksimović je otišao u Nemačku da testira municiju za takmičenjima izuzetno bogatu sezonu, jer odmah posle EŠ strelci odlaze u Kuvajt na jako međunarodno takmičenje, a od maja ih čeka serija Svetskih kupova.

Prva grupa srpskih strelaca odlazi u Odenze 25. februara (juniorske reprezentacije puškom, vođa puta Nenad Petković, v.d. selektora Goran Maksimović i trener reprezentacije Lidija Mihajlović), a druga grupa 27. februara (seniorske ekipe puškom i pištoljem i treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević). Prve na vatrenu liniju izlaze juniorke puškom 27. fabruara.

Na prvenstvu Evrope u Danskoj Srbija će imati šest kompletnih reprezentacija, bez predstavnika u juniorskim kategorijama pištoljem. Za medalje će se boriti - puška, seniori: Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), Stevan Pletikosića („Čika Mata“), seniorke: Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Andrea Arsović (Partizan BGD) i Jelena Živković (Jagodina).

Juniori: Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo), Andrija Milovanović (Niš) i Miloš Tasić (Vranje).

Juniorke: Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot), Tijana Kolarik (Pančevo) i Dragana Paleček (Novi Beograd Ušće).

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“), Dimitrije Grgić (Akademac).

Seniorke: Zorana Arunović i Jasna Šekarić (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).