XS
SM
MD
LG

Derbi u Staroj Moravici

Predstavnici iz bečejske opštine, Jedinstvo i Mladost, plasirani su u gornjem delu tabele - foto:V. Jankov

Tokom vikenda pred nama počinje drugi takmičarski krug Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran. Voljom žreba i situacije na tabeli, najzanimljivije će biti u Staroj Moravici, gde domaća drugoplasirana Sloboda dočekuje lidera Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela. U prvom krugu su slavili Petrovoselci sa 3:2, što dovoljno kazuje koliko su ekipe približno istog kvaliteta. Momci trenera Borisa Nađa su prvi krug završili sa makcimalnim brojem bodova 18, a Sloboda ima 13 uz identičnu gol razliku 16:4. Iako do kraja prvenstva ima još dosta, mnogi veruju da će međusobni okršaji između ova dva rivala presuditi o tituli prvaka. Iz tog razloga, Jedinstvo u subotu, jer Sloboda svoje mečeve kao domaćin igra subotom, ima prvu „meč loptu“.

- Spremni smo za nadigravanje. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali i domaćina. Oni su psihološki opterećeniji i to može da nam bude prednost. Želimo da nastavimo pobedonosnu seriju, a da li ćemo uspeti, ostaje da se vidi, veli trener Jedinstva Boris Nađ.

Trećeplasirana Bačka iz Pačira ima 10 bodova i gostuje u Novom Orahovu, gde ih dočekuje šestoplasirana Slavija sa četiri boda. U prvom okršaju bilo je 3:0 za Bačku. Čini se da četvrtoplasirana Mladost iz Radičevića sa devet bodova ima najlakši posao, jer gostuje u Malom Iđošu poslednjeplasiranom Eđšegu, koji nema nijedan bod. Međutim, ne treba izgubiti iz vida da je letošnja utakmica u Radičeviću završena pobedom „mladostaša“ samo sa 2:1. Proleter iz Njegoševa je slobodan u prvom kolu drugog kruga takmičenja.

V. Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4