XS
SM
MD
LG

Derbi međuopštinske lige u Radičeviću

Jedonstvo i Mladost pred poslednji susret - foto: V. Jankov

Naredno šesto kolo Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran je pretposlednje prvog takmičarskog kruga, uz napomenu da se igra trokružno. Najzanimljivije će biti u Radičeviću, gde Mladost dočekuje lidera Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela. Jer, oba kluba su iz bečejske opštine i, samim tim, biće to opštinski derbi. Kako su Petrovoselci vodeća ekipa na tabeli sa maksimalnim brojem bodova iz pet utakmica, a „mladostaši“ treći sa devet bodova iz četiri utakmice, koliko ima i drugoplasirana Sloboda iz Stare Moravice iz četiri utakmice, biće to i derbi kola, po nekima i prvog kruga prvenstva.

- Iduće kolo smo slobodni, ali, bez obzira na rezultat u Radičeviću, ostajemo na čelnoj poziciji tabele, jer imamo šest bodova prednosti. Iz tog razloga ćemo igrati psihički rasterećeno, ali maksimalno odgovorno. Imamo kvalitetnu ekipu, koja može da se nadigrava sa svakim u ovoj ligi, pa ćemo tako i pristupiti okršaju sa starum rivalom. Odlučiće nijanse, a neka se raduje zaista bolji, veli trener Jedinstva Boris Nađ.

Mladost je u minulom kolu bila slobodna i većina je iskoristila da skoknu do Bačkog Petrovog Sela i vide na delu rivala protiv vrlo dobre Bačke iz Pačira.

- Više smo mi njima nepoznati, nego oni nama, jer smo mi u odnosu na minulu sezonu znatno izmenili sastav. Mislim da i mi možemo sa svima da se nadigravamo u našoj ligi, pa zato očekujem da derbi opravda očekivanja ljubitelja fudbala. A biće ih ne samo iz sela, već i okolnih mesta. Neka bude pravi fudbalski dan, a kad su bodovi u pitanju priželjkujemo ih, kako bi prvenstvo bilo interesantnije, razmišljanje je predsednika Mladosti Miše Vojnovića.

Ništa manje neće biti zanimljivija utakmica u Pačiru, gde Bačka dočekuje Slobodu, au trćoj utakmici Proleter je u Njegošrvu favorit protiv poslednjeplasiranog Eđšega, koji jedini do sada neme nijedan bod.

V. Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4