XS
SM
MD
LG

Petrovoselci čuvaju vrh

Petrovoselci u nedelju brane lidersku poziciju - foto: V. Jankov

Peto kolo Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, voljom žreba i aktuelne situacije na tabeli, donosi mogućnost Jedinstvu iz Bačkog Petrovog Sela da sačuva vrh tabele. Pošto je drugoplasirana Mladost iz Radičevića slobodna, Petrovoselcima je dovoljan i bod u susretu pred svojim navijačima saBačkom iz Pačira da ostanu lideri na tabeli.

- tačno je to,ali mi u svakuutakmicu ulazimo sa željom da pobedimo. Tako će biti i ovoga puta. Verujemo u naš rad, kvalitet igrača i zašto ondane bismo šli na pobedu, kako bismo posle pet kola i pre opštinskog derbija protiv drugoplasirane Mladosti imali maksimalan učinak, optimistaje trener Jedinstva Boris Nađ.

Sloboda iz Stare Moracice ove sezone igra dobro i sa šest bodova je trećeplasirana, pa će biti zanimljivokršaj protiv gostiju iz Njegoševa, pogotovo što je Proleter zabeležio dva uzastopna poraza od prvoplasiranih ekipa iz bečejske opštine.

Iako se u Malom Iđošu igra derbi začelja, očekuje se neizvestan okršaj između domaćina Eđšega i Slavije iz Novog Orahova, koje do sadanisu uknjižile nijedan bod. Zbog slabije gol razlike Slavija je „fenjerdžija“, a Iđošani sadaželei bodovno da se odlepe.

V. Jankov


Mladost : Sloboda
Bačka : Eđšeg
Proleter : Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 11 7 2 2 23
3 Proleter 11 5 3 3 18
4 Bačka 11 4 3 4 15
5 Mladost 11 5 0 6 15
6 Eđšeg 11 2 0 9 6
7 Slavija 11 1 1 9 4