XS
SM
MD
LG

U petak derbi matine na Novom Beogradu, Obrenovčani testiraju lidera u Gornjoj varoši, "bulke" sleću u Surčin

Proteklo kolo u Srpskoj ligi, Beograd, obeležio je meč u Gornjoj varoši i pobede Zemuna donela je negativne reakcije iz tabora rivala iz Surčina. Ubeđeni su da su primili neregularan gol, ali je sudija Okanović bio drugog mišljenja. Surčinci su gnevni na gradski savez i nije prvi put da su oštećeni i kao primer navode utakmicu na Carevoj ćupriji. Vodeća Zvezdara je kiksnula na Banjici i prepustila lidersku poziciju Zemuncima. Teleoptik je ubedljivo nadigrao Baričane, Ušće slavilo u gostima protiv “orlova”, Budućnost je iznenadila “saobraćajce” ispod Kalemegdana. Obrenovčanima je bilo potrebno pet minuta u finišu da sa igračem manje savladaju vrlo dobre “mlekadžije”, Brodarac krčmi bodove naveliko i sa Starog sajmišta Torlak je otišao sa celim plenom. Domaćini i gosti su bili podjednako uspešni(po tri pobede), na Bežaniji i Banjici nije bilo pobednika.

Osmo kolo se otvara u petak duelima na Carevoj ćupriji, Novom Beogradu i Adi Ciganliji.

Derbi kola odigraće se u nefudbalskom terminu, od 11 časova. Ušćani su u naletu, vezali su dve pobede, poslednju na Dušanovcu i pokazali da prethodni rezultati nisu slučajnost. Imaće priliku da dobru formu potvrde protiv mladih i uspešnih “optičara”, koji su nadigrali “hemičare” i pored Zvezdare su jedini neporaženi. Očekuje se kvalitetna, zanimljiva i neizvesna utakmica, moguća su sva tri znaka. Šteta je što se derbi igra u radno vreme, tako da će izostati veća poseta.

BASK-u i Sinđeliću nikako da krene, naročito se to može reći za slabe “sokolove”, koji su i dalje bez pobede. Ako ne mogu da pobede, bar su dva kola bez poraza i možda je to nagoveštaj da se bude. Igraju sa Sinđelićem, koji je upisao peti poraz sa Ušćanima. Pored određenog kvaliteta, nikako da se konsoliduju i zaigraju na željenom nivou.

Iskusni Torlak je bliži pobedi od mlađanih “građevinara”. Ekipa iz Kumodraža popravlja formu i iz prethodnih pet utakmica doneli su osam bodova. Rad je remijem protiv “bulki” prekinuo neslavan niz od četiri poraza. Imaju najmlađi tim u ligi, sastavljen od omladinaca i kadeta, kojima je Srpska liga vatreno seniorsko krštenje. Fizički se muče i biće izuzetno teško da zadrže postojeći status.

U subotu se igra u Gornjoj varoši, Bariču i Dobanovcima.

Drugi derbi odigraće vodeći Zemun i Radnički iz Obrenovca. Zeleno-plavi su se provukli protiv čvrstih Surčinaca, koji nikako ne mogu da prebole sumnjivi pogodak Zemunaca. Šansu da poprave utisak pruža im se u duelu sa sve boljim Obrenovčanima, koji su u samom finišu, sa igračem manje, uspeli da postignu dva gola i nadvise PKB, do tog trenuntka konkretnijeg i boljeg rivala.

Prva iskra je porazom u Zemunelu ušla u krizni period (pet kola osvojili tri boda) i pobeda im je im neophodni radi boljeg pozicioniranja na tabeli. Sastaju se sa GSP Polet Dorćol, sa kojim dele 11. i 12 mesto, sa po sedam bodova. Ista konstatacija važi za “saobraćajce” (tri kola – 1 bod), koji su prepustili bodove Dobanovčanima.

Budućnost se pobedom ispod Kalemegdana donekle konsolidovala i favoriti su u odmeravanju snaga sa poslednjim Brodarcem. Pored auto puta igraju čvrsto, agresivno i sve podređuju rezultatu. Gost sa Save ima organizacionih probleme, bez stalnog su trenera i ime novog stručnjaka biće poznato za dva-tri dana. Više se očekivalo od mladog sastava koji godinama unazad igra značajnu ulogu u Srpskoj ligi.

U nedelju se igraju dve utakmice u predgrađu.

Jedinstvo će ugostiti trećeplasiranu Zvezdaru, aduti su na jednoj i na drugoj strani. Domaćin je pod utiskom dešavanja na utakmici u Gornjoj varoši. Uložili su žalbu na neregularan gol Zemuna i očekuju reakciju nadležnih. Poraz je došao posle pet kola i utoliko im je teže pao. Imaju fizički i atletski moćan tim, spoj mladosti i iskustva, kojim uspešno kormilari trener Dejan Mitrović. Zvezdara je neočekivano kiksnula od poslednjeg Rada i zaostala za vodećim Zemunom. Manjak motivacije, loš teren, uticali su da poslednji otkine bod prvoplasiranom. Ponovo gostuju, ovog puta protiv znatno kvalitetnijeg i konkretnijeg rivala i nezahvalno je prognozirati konačan rezultat.

PKB je na krilima pobede nad Zemunom stigao na Vašarište sa dozom samopouzdanja, rešeni da nastave u istom ritmu. U uvodu meča su matirani sa bele tačke, uspeli da izjednače i sat vremena dominirali, do 85. minuta, kada su sa igračem više kažnjeni za propuste sa dva gola. “To je fudbal, najveći smo protivnici sami sebi” rezignirano dodaje trener Perić, svestan da u ekipi ima 14 debitanata, fali im više iskustva i igrač koji zna da stane na loptu, napravi faul...U Padinsku Skelu dolazi Studentski grad, ekipa koja igra promenljivo i sa domaćinom dele poziciju od osmog do desetog mesta. Uprkos promenljivim igrama, nalaze se u sredini tabele, imaju školovane igrače i znaju da odigraju na rezultat.


Jedinstvo : Sinđelić
Studentski grad 1 : 0 Teleoptik
Radnički : GSP Polet Dorćol
Zemun : Brodarac
PKB : Rad
BASK TEK 3 : 0 Zvezdara
Ušće Novi Beograd 3 : 0 Torlak
Prva iskra 1 : 0 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 27 20 4 3 64
2 Teleoptik 28 19 3 6 60
3 Zvezdara 28 13 7 8 46
4 Radnički 27 12 6 9 42
5 Ušće Novi Beograd 28 11 7 10 40
6 Studentski grad 28 11 6 11 39
7 Brodarac 27 10 6 11 36
8 Budućnost 27 9 9 9 36
9 BASK TEK (-3) 28 8 13 7 34
10 Jedinstvo (-2) 27 9 9 9 34
11 Sinđelić 27 8 7 12 31
12 GSP Polet Dorćol 27 8 7 12 31
13 Prva iskra (-12) 27 12 6 9 30
14 PKB 27 8 6 13 30
15 Torlak 28 4 6 18 18
16 Rad (-6) 27 4 4 19 10