XS
SM
MD
LG
22.09.2023 Tempo racing team

Miljković prvi put na stazi u Valensiji

Foto: Tempo racing team

Jedinog predstavnika Srbije u trkačkoj seriji Clio Cup Europe ovog vikenda očekuje debi na stazi u Valensiji, gde će pokušati da nastavi niz uspešnih nastupa ove sezone kako bi ostao u konkurenciji za titulu šampiona u klasi Challenger

Za razliku od prošle i pretprošle sezone, kada su Tempo Racing Team i Nikola Miljković bili primorani da odustanu od učešća na trci u Valensiji, usled velikih logističkih troškova kakve iziskuje putovanje od 2.300 km, ovoga puta srpski as neće izostati na gridu poznate staze Ricardo Tormo.

Biće to prvi nastup za Nikolu Miljkovića u Valensiji i svojevrsni izazov, koji dolazi u delikatnom trenutku jer je ulog veliki – borba za što bolji plasman u generalnoj konkurenciji i, što je još važnije, za  naslov šampiona Challenger Cup-a, u kojem konkurišu mladi vozači i debitanti.

- Pripremio sam se koliko sam mogao analizirajući vožnje na onboard snimcima i stekao sam utisak  da staza ima vrlo složenu kongiguraciju i uopšte nije laka za pamćenje. Nije ni bilo planirano da idemo na ovu trku, ali smo u poslednjem trenutku doneli odluku da učestvujemo, jer nam svaki bod mnogo znači u borbi za titulu u Challenger kupu. Očekujem da na ovom trkačkom vikendu neće biti tako veliki broj takmičara kao na ostalim trkama, što bi, ipak, bila donekle olakšavajuća okolnost. 

Kolektivni treninzi su u petak, dok će u subotu prve kvalifikacije biti u 10:15, a prva trka u 16:10. U nedelju je nešto drugačija satnica, kvalifikacije u 9:00, a druga trka u 12:30. Trke je moguće pratiti uživo preko oficijalnog YouTube kanala.