XS
SM
MD
LG

Derbi jeseni igra se u nedelju ispod Bagdale, biće neizvesno u Svilajncu, dolaze "orlići" raširenih krila, komšijski dunavski derbi u Kladovu

Pobedom kraj Nišave Trayal je iskoristio kiks Jagodinaca da zasedne na vrhu tabele. “Orlići” su nastavili da nižu pobede, Timočanin i Svilačani su zabeležili prve pobede. Vlasina i Đredap su novim porazima skliznuli na dno tabele. Domaćini su bili uspešniji(četiri pobede), gosti su slavili u Prahovu i Pirotu.

U subotu su na programu utakmice u Kladovu, Kruševcu, Svilajncu i Trgovištu.

Komšijski dunavski derbi igra se u Kladovu, gde gostuje Dunav. Oba rivala poražena su u prethodnom kolu i neophodni su im bodovi u borbi za što bolju poziciju na tabeli, naroćito to važi za poslednjeg domaćina. Kad ekipi ne ide ceh plaća trener tako da je Milana Ćeha dobio naslednika. Promenom stručnjaka menja se sistem igre i moguće su razne varijacije. Igraju disciplinovano i snaga počiva na kolektivu. Dunav je u finišu utakmice sa Radničkim primio četiri gola zahvaljujući greškama uže odbrane. Znaju da neće biti lako u Fetislamu, ali se uzdaju u najnovije pojačanje špica Uroša Jemovića.

Radnički je konačno prekinuo dugi post u Prahovu i bes iskalio na zbunjenom i neorganizovanom domaćinu, koji je popustio u završnici i za 15 minuta primio četiri gola. Kaže trener Terzić da se u ekipu uvukao strah i imali su probleme sa realizacijom. Otišli su da pobede i zahvaljujući dvostrukim strelcima Kačaru i Kociću vratili su se sa tri boda i fenjer prepustili Đerdapu. Igraju protiv iskusnog sastava OFK Sinđelića čije su osnovne poluge bočni napadači Ikić, Petrović i strelac Aca Stojković. Dugo igraju zajedno, uglavnom na poluvremenu menjaju dva bonusa kao i većina ekipa.

Jedinstvo iz Kruševca ima za sada uspešan start, sa indetičnim odnosom pobeda i poraza. Iz Žitorađe su se vratili sa bodom i protiv Timočanina računaju na nove bodove. Gosti su ponovo rotirali trenere i prethodne dve utakmice na klupi je sedeo Vukašin Tomić, koji ima problem sa neodgovarajućom licencom. Nisu na nivou iz prethodne sezone, mnogo su se istrošili u kupu i u nastavku imaju priliku da poprave utisak. Prva pobeda u prvenstvu nije garancija da su izašli iz krize.

U trgovištu igraju Pčinja i Jedinstvo iz Paraćina. Na tabeli ih razdvaja bod, nešto je uspešniji domaćin, koji je u prethodnom kolu iznenadio Meševo. Paraćinci su bar na početku podbacili i prva pobeda nad Vlasinom uliva nadu da mogu ponoviti igre iz prošle sezone. U međuvremenu su promenili trenera, ali im manjka više golova u protivničkoj mreži.

Nedelju će obeležiti jesenji derbi između Trayala i GFK Jagodine. Domaćin je prema očekivanju ubedljivo dobio zonaša Gracko (3:0) u predkolu kupa i izborio plasman među 32 ekipe. Pet pobeda i impresivna gol razlika (10:1) dokaz su da se nalze na pravom putu i teško će nekome prepustiti vodeću poziciju. Jagodinci su do meča sa Budućnošću imali maksimalni učinak, ali nisu uspeli da nađu rešenje za čvrst i stabilan sastav Popovčana. Imaju najefikasniji napad predvođen prvim strelcem Ranđelovim(pet golova), odbrana je do sada položila ispit i biće na velikom testu u nedelju uveče ispod Bagdale.

Meševo je poraženo u predkolu kupa protiv prvoligaša iz Smedereva, okreću se obavezama u prvenstvu i duelu sa SFS Borcem. Izgubili su u izjednačenom meču u Trgovištu i nisu zadovoljni dosadašnjim učinkom(pet bodova). “Staklari” su izgubili od “orlova” i kako to obično biva, promenili trenera i doveli poznato ime Vojkana Rajčića, donedavno zaposlenog u Timoku 1919. Očekuju da iskusni stručnjak konsoliduje ekipu, mada sa dosadašnjim učinkom nemaju razloga da budu nezadovoljni (sedam bodova).

Budućnost je favorit protiv novajlije iz Žitorađe. Na prethodne dve utakmice nisu uspešni, mada bod osvojen u Jagodini predstavlja dobar rezultat, ali su u Popovcu kiksnuli od Piroćanaca. Na njihovim utakmicama pada najviše golova i novajliji se dobro ne piše.

Radnički iz Pirota odlazi u Vlasotince da opravda ulogu favorita. Ponovo upiru prstom na sudije i smatraju da su u derbiju oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac. Zahvaljujući prvom strelcu lige Dimitrovu (pet golova) najefikasnijia su ekipa, mada su primili previše golova. Vlasina je poražena u Paraćinu u izjednačenom duelu i protv komšija sa Nišave teško će uvećati skroman bodovni saldo.


Meševo : Žitorađa
GFK Jagodina : Timočanin
Radnički (P) 0 : 0 Dunav
Jedinstvo (P) : OFK Sinđelić
Pčinja : SFS Borac
Vlasina : Radnički (S)
Trayal 4 : 1 Đerdap
Budućnost (P) : Jedinstvo 1936
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 28 28 0 0 84
2 Radnički (P) 28 15 2 11 47
3 OFK Sinđelić 27 14 4 9 46
4 Meševo (-1) 27 14 4 9 45
5 Jedinstvo 1936 27 13 5 9 44
6 GFK Jagodina 27 12 5 10 41
7 SFS Borac 27 12 3 12 39
8 Đerdap 28 12 3 13 39
9 Jedinstvo (P) 27 11 4 12 37
10 Dunav 28 11 4 13 37
11 Radnički (S) 27 11 3 13 36
12 Vlasina 27 10 6 11 36
13 Budućnost (P) 27 9 8 10 35
14 Pčinja 27 9 2 16 29
15 Timočanin (-5) 27 5 3 19 13
16 Žitorađa 27 3 2 22 11