XS
SM
MD
LG

Lokalni derbi: Kozarci - Crnja

FK Sloboda, Novi Kozarci - foto: arhiva kluba/Dragan Pejić

Kao i uvek derbi utakmice, bilo kog ranga takmičenja, izazivaju pozornost, pa i ona koja će se odigrati u subotu 2. septembra u Novim Kozarcima: Sloboda - Budućnost iz Srpske Crnje. U prva tri kola Sloboda je jednu utakmicu izgubila (kod kuće od Banatskog Karlovca) i dve rezmzirala (kod kuće protiv Kovina i u Vlajkovcu), Crnjani dve pobedili (kod kuće BAK i Rusko Selo) a remizirali u Banatskom Karađorđevu - tako da su krajnje nezahvalne prognoze ko je trenutno kakav. Ipak, čini se da su Crnjani uspešnije startovali, a kako su Kozarčani domaćini neizvesnost je opšta. Na to ukazuje i činjenica da su obe ekipe u minulim utakmicama igrale bez nekolicine povređenih standardnih prvotimaca, neizvesno je koliko će ko ovoga puta biti kompletan - tako da i ta činjenica usložnjava prognoze. Kozarčani uvek bolje igraju na svom no na gostujućem terenu, jer imaju odanu i brojnu publiku koja ih gromoglasno pomaže. Međutim, Crnja je samo desetak kilometara udaljena od Kozaraca, pa ni oni neće biti bez podrške svojiih navijača a, sem toga, tradicionalno odlično igraju na ovom u ligi najkvalitetnije i uevk besprekorno pripremljenom terenu. Sve u svemu - totalna neizvesnost vlada oko ishoda ove utakmice, ali su za prognozu ipak najkompetetniji treneri i klupski funkcioneri:

Trener Slobode Slobodan Mitrović:
- Kao i uvek do sada biće to, za naše prilike, velika, teška i neizvesna utakmica starih rivala. Nešto smo slabije startovali od Crnjana ali to ne znači da smo bez ambicija i da ćemo ići na pobedu. Dobro se poznajemo mada smo i mi i Crnjani nešto izmenili sastave u odnosu na lane. Uz to, imamo nekoliko povređenih igrača a koliko čujem i oni imaju povređenih pa neće biti kompletni. Bez obzira na sve - igraćemo veoma ambiciozno, maksimalno se boriti kako bi pobedili. Poznajem i veoma cenim crnjanski klub - veoma su iskusna ekipa, imaju nekoliko sjajnih kako starijih tako i mladih igrača i odličnog trenera koji zna da stvori kvalitetnu, efikasnu i ofanzivnu igru. Ne bojimo se nikoga pa ni Crnje, bićemo prezadovoljni pobedom, ni remijem nećemo biti nezadovoljni, a ako i izgubimo znaćemo da smo nadigrani od na toj utakmici boljeg od sebe - kaže Mitrović.

Sekretar kluba Marko Čavka:
- Svi s velikim nadama očekujemo lokalni derbi i pun stadion, s obzirom da će doći veliki broj navijača iz Crnje. Očekujemo pobedu ali nismo ni bez straha jer znamo da Crnja ima odličan, ambiciozan i veoma efikasan tim. Najbitnije nam je da sve protekne u savršenom redu pa neka pobedi ko bude bolji - kaže Čavka.

Trener Budućnosti Milenko Zečević - Zeka: -Idemo da ne izgubimo pa makar i pobedili! Odlično poznajem i ekipu i akbicije Novokozarčana i znam da će utakmica biti teška i neizvesna. Najbitnije je da su nam se oporavila 4 povređena igrača, dakle svi sem Hovaneca i Saše Prokina, a koliko čujem i oni će biti komplatni. Nadigravaćemo se pa neka pobedi ko bude bolji, podrazumeva se i srećniji. Nama ni prvo mesto ni pobeda nisu imperativ, igraćemo, kao i uvek - ofanzivno i opušteno, svoju igru sa verom da smo bolji, a to znači idemo na pobedu pa šta bude - kaže Zečević.

Jovan Tomin - najmlađi standardni prvotimac Budućnosti (foto: Dragan Pejić)

Stanko Kovačević - Ćo, podpredsednik Budućnosti:
- Početak je prvenstva i s obzirom da ova utakmica još uvek ni o čemu ne odlučuje, rezultat nije najbitniji. S obzirom na uvek usijanu atmosferu u Kozarcima i činjenicu da će biti puno gledalaca iz Crnje - najbitnije je da sve protekne u mirnoj, sportskoj atmosferi - bez nereda na tribinama i grubosti na terenu! Koliko vidim u prva tri odigrana kola, liga je veoma ujednačena, niko ne nagoveštava da će biti favorit za viši rang, pa ni za Slobodu ni za nas ova utakmica nema imperativ pobede. Odlično se poznajemo, i mi i oni ‘’uobražavamo’’ da imamo bolji tim, pa neka igra i rezultat to pokažu. Nama je najbitnije da ćemo biti kompletni, da ćemo dati maksimum i da ćemo se krajnje sportski ponašati i biti zadovoljni bar bodom - kaže Kovačević.

Piše: Dragan PEJIĆ


Jedinstvo (BK) 3 : 1 Borac
BAK 4 : 1 Crvena zvezda
Rusanda : Sloboda
Vojvodina 1928 : Begej
Polet : Radnički (K)
Mladost : OFK Proleter
Kozara 2 : 3 Jedinstvo (V)
ŽAK : Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 1928 24 19 2 3 59
2 Mladost 24 16 5 3 53
3 Jedinstvo (V) 25 14 5 6 47
4 Budućnost 24 13 4 7 43
5 Begej 24 12 4 8 40
6 Kozara 25 11 6 8 39
7 Sloboda 24 9 6 9 33
8 Polet 24 9 6 9 33
9 Borac 25 9 4 12 31
10 Rusanda 24 8 6 10 30
11 Crvena zvezda 25 7 7 11 28
12 Jedinstvo (BK) 25 7 6 12 27
13 OFK Proleter 24 7 5 12 26
14 BAK 25 6 5 14 23
15 Radnički (K) 24 4 6 14 18
16 ŽAK 24 5 1 18 16