XS
SM
MD
LG

Beogradski srpskoligaši startuju u petak, derbijem na Carevoj ćupriji, Zemun favorit protiv oslabljenih "vakcinaša", još jedan derbi u nedelju na Vašarištu

Tradicionalno od srpskoligaša prvi startuju Beograđani. Već u petak na programu su dve utakmice u Novom Beogradu i na Crevoj ćupriji.

Gledajući po sastavu i pojačanjima, jedan od derbija prvog kola odigraće se između BASK-a i Prve iskre. Na račun Torlaka, na Carevu ćupriju su stigli amaterski reprezentativci Šarić, Vuković i Vukić. Na kormilu je seo Mirko Bunjevčević, nekadašnji selektor mlađih reprezentativnih selekcija. Formirao je kompaktan, trkački i napadački skrojen tim. Baričani su doveli deset novajlija, perjanica je Ahmetović iz redova “Majstora”, Ristovski iz Zemuna, vratio se četvrti put uspešni trener Enes Malići. Poznatom stručnjaku glavobolju zadaju bonusi, koji ne poseduju odgovarajući kvalitet za treći rang.

Istog dana sastaju se Ušće i Jedinstvo iz Surčina. Domaćin je znatno promenio postavu i očekuju mlađe igrače iz IMT-a. Surčinci su zadržali okosnicu tima, naročito su defanzivno stabilni tako da se očekuje neizvestan meč sa malo golova.

U subotu su na programu tri duela u Bežaniji, na Dušanovcu i Zemunelu.

Studentski grad je zadržao okosnicu tima, traže nekoliko pojačanja na mestima gde su deficitarni. Skoro polovina ekipe su bonusi i trener Goran Janković pokušava da ih unapredi. Još nisu u optimalnoj formi i trebaće im bar 3-4 nedelje kako bi zaigrali na željenom nivou. U goste dolaze mladi “Građevinari”, gotovo svi su bonusi i do juče su igrali Omladinsku ligu Srbije. Motivisani imaju pobednički mentalitet, igraju brzo, agresivno, na gol više.

Sinđelić sa novim trenerom Ćulumom mora da nadomesti odlazak velikog broja prvotimaca i da što pre ukomponuje ekipu. Brodarac, naredni protivnik, za razliku od većine srpskoligaša, neće imati probleme sa bonusima. Svake godine lansiraju nekoliko nadarenih pojedinaca spremnih za veliku scenu. Novi trener Kašić samo nastavlja da sledi zdravu klupsku politiku i razvojnu ulogu tima sa Starog sajmišta.

Teleoptik na premijeri igra sa povratnikom u ligu GSP Polet Dorćolom. Filijala Partizana nema problema sa bonusima, ove sezone je osvežena dojučerašnjim omladincima crno-belih. Puni su ritma, žele da se nadigravaju i dajemo im blagu prednost u odnosu na “Saobraćajce”. Iskusni strateg Miki Ivanović je napustio klub i nasledio ga je Željko Miković, doskorašnji trener Brodarca. Ekipa je u izvesnoj meri izmenjena i trebaće vremena da se kockice slože.

Nedelja je rezervisana za duele u Obrenovcu, Zemunu i Padinskoj Skeli.

Obrenovčani posle turbulentne sezone ništa ne prepuštaju slučaju i ciljaju visoke pozicije. Sačuvali su gro tima, imaju proveren i uspešan model rada koji forsira trener Saša Stojadinović. Za rivala će imati Zvezdaru, koja namerava da ponovi igre iz prethodne sezone. Trener Zdravko Kovačević je dobro ukomponovao tim sastavljen o mladih i iskusnijih igrača. Poznavaoci prilika u ligi tvrde da će dva tima igrati zapaženu ulogu i predviđaju im mesto među pet najboljih ekipa. Očekuje se zanimljiv i kvalitetan meč sa neizvesnim ishodom na Vašarištu.

Zemun je favorit protiv oslabljenog Torlaka. Prošle sezone su na volšeban način ostali bez titule i sa očuvanim kosturom tima imaju iste ambicije. Za trenera je angažovan Vlada Vuković, koji treba Zemuncima da donese toliko željenu titulu. Tim sa šampionskim ambicijama je po meri i od njegove kreacije i zamisli zavisiće izdanja ekipe iz Gornje varoši. Torlak je ostao bez većine prvotimaca i doveli su veliki broj novajlija i trenera Dražena Dukića, koje tek treba uigrati i dati im konačnu fizionomiju.

PKB je angažovao umesto Stojkovića trenera Perića i pred prvakom Zone je veliki zadatak da se što pre prilagode novom i kvalitetnijem rangu takmičenja. Zadržali su sastav iz prethodne sezone, teren u Skeli je neosvojiva tvrđava i upravo će na svom stadionu osvajati najviše bodova. Budućnost putuje na periferiju glavnog grada sa ambicijom da potvrde dobre igre iz prošle sezone. Zadržali su postojeći sastav i pojačani najavljuju stepenicu više na tabeli i susdeći po igrama iz pripremnog perioda mesto im je u gornjem delu tabele.


Jedinstvo : Sinđelić
Studentski grad : Teleoptik
Radnički : GSP Polet Dorćol
Zemun : Brodarac
PKB : Rad
BASK TEK : Zvezdara
Ušće Novi Beograd : Torlak
Prva iskra : Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 27 20 4 3 64
2 Teleoptik 27 19 3 5 60
3 Zvezdara 27 13 7 7 46
4 Radnički 27 12 6 9 42
5 Ušće Novi Beograd 27 10 7 10 37
6 Brodarac 27 10 6 11 36
7 Budućnost 27 9 9 9 36
8 Studentski grad 27 10 6 11 36
9 Jedinstvo (-2) 27 9 9 9 34
10 BASK TEK (-3) 27 7 13 7 31
11 Sinđelić 27 8 7 12 31
12 GSP Polet Dorćol 27 8 7 12 31
13 Prva iskra (-12) 27 12 6 9 30
14 PKB 27 8 6 13 30
15 Torlak 27 4 6 17 18
16 Rad (-6) 27 4 4 19 10