XS
SM
MD
LG
22.05.2023 Stevan Davidović

Novobečejci korak od cilja

Siguran čuvar mreže Laon Barkoci - foto: Stevan Davidović

Fudbaleri novobečejskog Jedinstva uspešno su startovali u plej-ofu Međuopštinske lige Kikinda-Žitište. U prvom kolu, na gostovanju u Novoj Crnji, izabranici trenera Dragana Vukajlovića, pobedili su Roham (0:2) tako da su na korak od cilja i plasmana u Područnu ligu Zrenjanin. U drugoj utakmici plej-ofa Napredak je u Banatskoj Topoli pobedio Borac iz Aleksandrova 4:1.   

Utakmica u Novoj Crnji protekla je u znaku novobečejskog tima, koji je već u 14. minutu posle lepe akcije koju je započeo Vinović, golom Aleksandra Odžina poveo (0:1), što je bio rezultat u poluvremenu. Samo što je počelo drugo poluvreme najbolji strelac Novobečejca, Nenad Vinović povisio je na 0:2, što je uticalo na dalji tok igre, u kojoj su gosti znalački čuvali stečenu prednost. Mogla je pobeda Jedinstva biti i ubedljivija, u poslednjem minutu Marko Vukobrat je oborio Miloša Latinovića u kaznenom prostoru, ali se odmah iskupio pošto je odbranio jedanaesterac, koji je izveo Vinović. 

U drugom kolu plej-ofa (28. maja) Jedinstvo u Novom Bečeju dočekuje Borac iz Aleksandrova, dok se u Banatskoj Topoli sastaju Napredak i Roham iz Nove Crnje.

Roham – Jedinstvo 0:2 (0:1)

Nova Crnja: Igralište Rohama. Gledalaca 80. Sudija: Marjan Grujin (Kikinda). Strelci: Odžin u 14. i Vinović u 46. minutu. Žuti kartoni: A. Živković (Roham), Koledin (Jedinstvo).

Roham: Vukobrat, Lajoš (Budai), Farkaš, A. Živković, Miloš Oljača (Čeke), Matić, Darko Oljača (Boban), Maksimović (Apro), Kitanović, Horvat (Ujvari), Grujić

Jedinstvo: Barkoci, Perić (Stojanov), Eremić, Odžin (Latinović), Mesaroški, Vinović, Denis Salihović, Vrebalov (Veselić), Koledin ( Veselinović), Mihajlović, Kovačev

Piše: Stevan Davidović


Napredak 4 : 1 Borac
Roham 0 : 2 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 19 16 2 1 50
2 Napredak 19 15 2 2 47
3 Roham 19 11 2 6 35
4 Borac 19 7 5 7 26