XS
SM
MD
LG

Tekvondo: Mandićeva osvojila zlato u Atini

ATINA, 11. januar (Info centar).- Milica Mandić, olimpijska šampionka prošle godine u Londonu u tekvondou, članica kluba Galeb iz Beograda, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji od 73 kg na prvom Prvenstvu Evrope za klubove u Atini.

U finalu savladala je Turkinju Jirak Eris sa 8:6, dok je u polufinalu bila uspešnija od takođe turske predstavnice Zejnep Somez sa ubediljivih 10:0.

- Milica Manidć je bila prvi nosilac na turniru i bila je slobodna u prvom kolu. Ovo je odličan rezultat za nju i naš klub, sjajno za samopouzdanje pred početak naporne sezone. Još troje takmičara će se boriti poslednjeg dana u jakoj konkurenciji i daćemo sve od sebe za što bolji klupski plasman uprkos činjenici da u Atini učestvujemo ukupno sa šestoro takmičara i takmičarki, jer zbog nedostatka finansijskih sredstava nismo mogli da dovedemo po osam u muškoj i ženskoj konkurenciji na koliko smo imali pravo – naglasio je Jović.

Ovo je druga medalja za Galeb na Prvenstvu Evrope u Atini. Bronzu je osvojio u kategoriji od 63 kg Ninoslav Babić.

Prvenstvo Evrope trajaće do 12. januara a trener Galeba Dragan Jović računa još na Relju Prosenicu (preko 87 kg), kao i Tijanu Bogdanović (do 46 kg) i Zvezdanu Bogdanović (do 49 kg).