XS
SM
MD
LG

Sjajan uspeh mladog sportiste iz Pećinaca

 

Stefan Marković na Prvenstvu sveta

 

  Već dugi niz godina, Stefan Marković, član Tekvondo klun Zmaj iz Pećinaca, je najbolji mladi sportista u opštini. U razno-raznim anketama, često se nalazi i na listama najuspešnijih sportista u Sremu. Niska medalja nastavljena je i u 2018. godini, a „kruna svega“ će biti prilika da se uskoro takmiči i na Prvenstvu sveta za juniore.

  - Stefan Marković je nedavno osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u kategoriji do 48 kilograma – kaže Borko Krstić, trener TK Zmaj – Potom je usledili izborni mečevi za sastav reprezentacije, u kojima je Stefan bio uspešan, te je stekao pravo da Srbiju i pećinačku opštinu prestavlja na Prvenstvu sveta za omladince u Hamametu (Tunis), od 9. do 12. aprila.

  Najbolji mladi sportista je na kvalifikacionim mečevima dokazao da nije slučajnu u samo vrhu u ovom sportu.

  - Nedavno sam imao izborne mečeve – ističe Stefan Marković – Sa Lazarom Adamovićem, kojeg sam pobedio finalu poslednjeg Prvenstva Srbije, trebalo je da se borim u meču (do dve pobede) i sveukupni pobednik bi stekao vizu za Tunis. U prvom meču je bilo 16:4, a u drugom 12:5, te treći nije bio potreban. Presrećan sam zbog ovog uspeha, a posebno mi je drago što je i trener Krstić prezadovoljan kako sam se borio.

  Pre oslaska u Tunis, juniorska reprezentacija Srbije imaće preipreme na Košutnjaku (Republički zavod za sport), od 19. do 25. marta.

 

 

Borko Krstić i Stefan Marković

Stefan Marković u Tunisu