XS
SM
MD
LG

"Traktoristi" u Sremskoj Mitrovici, "dizelka" u Gornjem Milanovcu, Ubljani neće ulogu favorita

Foto: Prva liga Srbije

Proteklo 23. kolo Mozzart bet Prve lige obeležie su pobede dve vodeće ekipe. Najbliži pratioci Novi Sad 1921, RFK Grafičar i Inđija polako zaostaju. Zlatibor, Rad i RFK Grafičar upisali su prve prolećne bodove. Mitrovačka kup bajka završena je protiv šampona, juče su Zlatibor i “ljubičasti” odigrali zaostalu utakmicu iz 21. kola.

U okviru 24. kola sutra su na programu četiri utakmice u Užicu, Šapcu, Vršcu i na Novom Beogradu.

OFK Vršac ugostiće promenljivi sastav Loznice i bliži je osvajanju tri boda. Domaćin ispod Vršačkog brega uglavnom osvaja bodove zahvaljujući napadačkom i agresivnom pristupu. Predvođeni kapitenom Lazevskim i sa nekoliko iskusnih pojedinaca deluju uigrano i lepo za oko. Na Ubu su odigrali otvoreno, imali svoje prilike i za razliku od domaćina nisu ih iskoristili. Predstavljaju otkrovenje I prijatno iznenađenje, mesto u plej-ofu je cilj kome streme. Loznica je zaređala sa remijima(tri), to je razlog što se nalaze tako nisko na tabeli. Došlo je do promene trenera i tandem Nešković - Anđelković, nasledio je iskusni Aleksandar Janjić, sručnjak poznatiji kao tast Aleksandra Mitrovića. Po nepisanom pravilu, bolje igraju van Klupaca i nisu bez šansi na severoistoku zemlje.

Mačva i Rad vodiće pravu rovovsku borbu, jer su bodovi jednima i drugima neophodni. Šapčani su ponovo odigrali nerešeno i 11. mesto ne može zadovoljiti njihove ambicije, bližu su plej-autu nego mestu među osam najboljih. “Građevinari” nisu nagrađeni na korektne partije u nastavku. Prekinuli su niz od tri poraza burnim remijem na Banjici sa Mitrovčanima (igrač manje) I to je prvi bod u četiri utakmice. Daleko zaostaju od bezbedne zone i moraće da prevaziđu svoje mogućnosti ukoliko žele da se spasu. Duel težak za prognozu i očekuje se borbeni i taktički remi.

Radnički kraj Studenjaka dočekuje visoko kotirane Novosađane. Gro bodova osvojili su na Novom Beogradu. Moraće da ulože dodatne napore kako bi slavili protiv rivala koji je dugo bez poraza. “Majstori” su u nastavku osvojili pet bodova i vratili se neporaženi sa Zlatibora. Klub sa Detelinare je remijem sa Užičanima prekinuo niz od četir trijumfa.

GFK Sloboda je bliža pobedi protiv anemičnih Kruševljana (osvojili četiri boda). Užičani su u Čelarevu pridodali 13. remi (najviše u ligi) i ukoliko razmišljaju o plej-ofu moraju da pobeđuju. U poslednje vreme su popravili utiusak, radi se o ekipi specifičnog stila koja zna da igra na rezultat. Kruševljani se ne mogu pohvaliti učinkom vam stadiona Mladosti I trenutno se nalaze na devetoj poziciji (tri boda manje od Mitrovčana).

Nedelja je rezervisana za duele u Sremskoj Mitrovici, Inđiji, Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Stadion pore Save ponovo će biti poprište važnog duela, posle Crvene zvezde na Hesnu stiže lider sa Novog Beograda. Domaćin je pružio dostojan otpor šampionu, postigao gol i označio kraj sage u najmasovnijem takmičenju. Utakmica sa IMT-om pokazaće koliko su se potrošili i da li se mogu regenerisati do nedelje. “Traktoristi” su u naletu i zahvaljujuči dobrom izdanju u prvom poluvremenu slavili protiv Metalca (treća pobeda). Biće lišeni usluga prvog strelca Miloša Lukovića i golmana Kojića, koga će zameniti Knežević. Protiv Radničkog očekuju sličnu utakmicu kao sa Užičanima. Domaćin igra tvrdo, organizovano u defanzivi, čekajući da ulovi grešku rivala i otuda toliki broj nerešenih utakmica.

Inđija ima polovičan učinak u nastavku, smatraju da je to relanost, s obzirom da su imali težak raspored i da se nisu pojačali. Protiv dve vodeće ekipe su se hrabro nosili, imali prilike i bili kažnjeni za promašaje. Oseća se odsustvo povređenog golgetera Slaviše Stojanovića, na koga neće moći da računaju još dve nedelje. Mladi Rakić (2004) pokušava da nadomesti odsustvo rasnog strelca, ali mu nedostaje rutine I iskustva. Takođe, trener Goran Dragoljić ne može da računa na Radosavljevića. Rival sa Zlatibora igra čvrsto, organizovano u defanzivi i upravo je najteže rešiti unapred dobijenu utakmicu. Gosti su juče odigrali odloženu meč sa RFK Grafičarom (1:1) i srećno, u završnici stigli do boda. Inđija bolje partije pruža na gostovanju, dok “ere” na strani imaju skroman učinak (pet bodova).

Drugi pretendent za tirulu Železničar gostuje u Gornjem Milanovcu, sa ambicijom da nastavi pobedničku seriju. Metalac je imao solidnu rolu u kupu protiv Čukaričkog i dobro se držao veći deo meča. U svojim redovima imaju superligaške igrače i mogu da budu tvrd orah zahuktaloj “dizelki”. Pitanje je koliko su se potrošili u utakmici sa “brđanima”. Želja se potvrdio kao dobro organizovan klub, sa sjajnim pojedincima, pod palicom iskusnog stratega Tomislava Sivića. Bliži su pobedi, mada ne isključujemo makar bod za “plave”.

Ubljani posle dve pobede odlaze u Beograd i pored stadiona “Rajko Mitić” ukrstiće koplja sa mladim “grafosima”. Domaćin je slabo startovao i prvi bod osvojili su juče na Zlatiboru, mada su bili blizu celog plena. Jedinstvo deluje sve bolje, slično formacijski igra kao protivnik i očekuje nas otvorena utakmica sa šansama na obe strane. Ubljani su slavili protiv OFK Vršca u najboljem meču u dosadašnjem toku prvenstva. Rekoše da ne smeju prihvatiti ulogu favorita i odigraće bez pritiska i demonstrirati dobru formu.


OFK Vršac 1 : 1 Železničar
IMT 1 : 0 Zlatibor
Rad 0 : 0 RFK Novi Sad 1921
Loznica 1 : 1 Trayal
Mačva 1 : 1 Jedinstvo (Ub)
Radnički (SM) 3 : 1 RFK Grafičar
Metalac 4 : 3 GFK Sloboda
Inđija Toyo Tires 3 : 0 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 30 18 7 5 61
2 Železničar 30 17 6 7 57
3 RFK Grafičar 30 15 5 10 50
4 Radnički (SM) 30 11 12 7 45
5 Jedinstvo (Ub) 30 12 8 10 44
6 RFK Novi Sad 1921 30 12 7 11 43
7 Inđija Toyo Tires 30 10 13 7 43
8 Radnički (NB) 30 12 4 14 40
9 GFK Sloboda 30 7 16 7 37
10 OFK Vršac 30 10 7 13 37
11 Mačva 30 8 13 9 37
12 Metalac 30 9 8 13 35
13 Trayal 30 9 8 13 35
14 Loznica 30 7 10 13 31
15 Rad 30 5 13 12 28
16 Zlatibor 30 4 11 15 23