XS
SM
MD
LG

Vesti iz FSB

U sali GCFK "Stari DIF" u Deligradskoj 27 održana je prva redovna sednica 54. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda. Skupštinom je predsedavao predsednik FS Beograda Marko Zdravković, a prisustvovalo je 30 od 39 delegata. Na dnevnom redu našlo se devet tačaka, a centralne teme bile su usvajanje izveštaja kojima je zaključena 2022. godina u radu saveza i usvajanje planova za tekuću 2023. godinu.

Na početku sednice prisutne delegate i goste pozdravio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović koji je izrekao niz pohvala na rad FS Beograda i istakao da će, posredstvom regionalnih saveza kakav je i Fudbalski savez Beograda, nacionalni savez uvek stajati kao podrška za klubove i za akcije koje su afirmativnog karaktera u razvoju fudbala. On je poželeo uspeh Amaterskoj reprezentaciji FS Beograda koja će učestvovati na finalnom turniru UEFA Regionalnog Kupa koji će se održati u Španiji (Galicija) od 8. do 17. juna ove godine. Po izlaganju Jovana Šurbatovića Skupština je nastavila sa radom.

Posle izbora radnih tela, usvajanja izveštaja verifikacione komisije koja je verifikovala mandate novih delegata u Skupštini FS Beograda za mandatni period od 2022.-2026. i usvajanja zapisnika sa Izborne sednice Skupštine FS Beograda koja je održana 19. septembra 2022. godine na red je došlo usvajanje izveštaja i to onih koji su se odnosili na rad FS Beograda u 2022. godini, Finansijskog izveštaja FS Beograda za 2022. godinu sa zaključkom komisije za finansijsko-materijalno poslovanje FS Beograda, Izveštaja Nadzornog odbora FS Beograda za 2022. godinu, Izveštaja o utrošku budžetskih sredstava FS Beograda za 2022. godinu i još dva izveštaja i to onih o radu strukovnih organizacija sudija i trenera.
Uvod u ovu tačku dnevnog reda bio je u vidu projekcije prigodnog video materijala koji se odnosio na rad FS Beograda u prošloj godini, a zatim je generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković istakao neke detalje iz Finanasijskog izveštaja zaključivši da je savez uspešno i transparentno poslovao tokom 2022. godine.
U nastavku su delegati jednoglasno usvojili sve izveštaje, a zatim se prešlo na petu tačku dnevnog reda koja se odnosila na usvajanje planova za tekuću 2023. godinu. Uvod je ponovo dao generalni sekretar Miloš Mirković koji je govorio o najznačajnijim aktivnostima koje se planiraju u ovoj godini, a pre svega ˝Trofej Beograda˝, Memorijal ˝Miljan Miljanić˝, Amatersku reprezentaciju FS Beograda, CEFT FS Beograda i napore za razvoj sudijske organizacije.

Generalni sekretar je podvukao i nekoliko bitnih elemenata iz Finansijskog plana FS Beograda za 2023. godinu i rekao da je on dobro urađen, a da se očekuju i marketinški prihodi koji bi bili u korist klubova i na takav način im olakšali učešće u takmičenju. Posle izaganja Miloša Mirkovića predsednik Marko Zdravković je stavio na glasanje usvajanje Plana i programa rada sa kalendarom aktivnosti FS Beograda za 2023. godinu, Finansijskog plana FS Beograda za 2023 godinu i Finansijskog plana za budžetska sredstva za 2023. godinu, što su delegati jednoglasno usvojili.

U završnom delu ove sednice Skupštine usvojene su izmene i dopune Statuta FS Beograda, s tim da je u uvodu za ovu tačku Dnevnog reda predsednik komisije FSB za pravna i disciplinska pitanja dr Miroslav Sever objasnio šta su suštinske izmene, a to je mogućnost žalbi CAS-u (sportskom sudu).
Konačno, usvojena je potvrda članstva klubova u Fudbalskom savezu Beograda, kao i Isključenje (neaktivnih) klubova iz članstva saveza. Time je i završena prva redovna sednica 54. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda.