XS
SM
MD
LG

Vranjanci iznenadili lidera u Loznici, derbi poslednjeg kola igra se u Kragujevcu, mogu li Bečejci večeras u Novom Pazaru nastaviti uspešan niz?

Arhivski snimak - foto: H.D.Vujanović

Poslednje jesenje kolo Prve futsal lige Srbije otvoreno je juče u Loznici između vodećeg Loznice Grad 2018 i Vranja. Neočekivano gosti su uspeli da odnesu bod sa Drine (2:2) i učine borbu za prvo mesto još zanimljivijom. Trenutno Lozničani imaju bod više u odnosu na Beogradski FON koji igra derbi u Kragujevcu.

Ekonomac je u Obrenovcu odigrao turbulentan i dramatičan meč, gubili su ubedljivo i na kraju mogli su do boda. Jurilim su prednost domaćina od tri gola (4:1 i 5:2), imali terensku inicijativu, opsedali gol, ali je nedostajala preciznost i realizacija. Domaćin je organizovanom odbranom i velikim požrtvovanjem uspeo da sačuva vođstvo i zabeleži petu pobedu u prvenstvu. Kragujevčani eventualno pobedom mogu u zavisnosti od rezultata Bečeja do treće pozicije. Beograđani su u goleadi izgubili derbi od Lozničana i tako prekinuli seriju od sedam pobeda. Pruža im se prilika da nadoknade propušteno i ukoliko se vrate kući sa tri boda prezimiće na prvom mestu.

Ivanjica se budi, pre dve nedelje uspeli su da odole reprezentativnom sastavu Lozničana i prekinu niz od pet poraza. Bili su nadomak pobede u Novom Pazaru, ali su u finišu pretrpeli minimalni poraz. Predsednik Raško Milosavljević razloge neuspeha vidi u odsustvu najboljeg igrača Jovanovića (igrao veliki fudbal), dugoj reprezentativnoj pauzi, padu u fizičkoj spremi i neredovnom treniranju. Smatra da tabela ne odražava prave mogućnosti ekipe i kompletni jurišaće na pobedu kako bi napravili što veću distancu u odnosu na poslednje mesto koje vodi direktno u niži rang. Palež je zabeležio najvažniju pobedu protiv Kragujevčana i sa solidnom zalihom bodova putuju u Ivanjicu. Znaju da je domaćin tvrda i nezgodna ekipa na svom parketu, ali su spremni za nadigravanje. Sa ekipom putuje oporavljeni Stefanović.

Novi Pazar je teže nego što se očekivalo stigao do planiranih bodova protiv upornih i borbenih Ivanjičana, i tek su u završnici došli do vredne pobede. U poslednje vreme su uspešni, upisali su četiri pobede, malo daju i primaju golova, i večerašnji susret sa trećeplasiranim Bečejom 2003 mogu da odluče nijanse. Gosti su vezali tri pobede, ali su se protiv poslednje SU Futsal Nove Pazove namučili i uz obilje golova slavili sa minimalnom prednošću (6:5). Za razliku od domaćina, pokazali su se efikasnim, mada su nedopustivo primili najviše golova. Najbolji strelac lige Marko Novaković (17 golova) imaće šansu da se učvrsti na listi strelaca.

Sezona se zatvara u nedelju utakmicom između Novog Sada i SU Futsal Nove Pazove. Novosađani su nanizali četiri poraza, poslednji u Vranju bio je najubedljiviji i ispraćeni su sa devet golova u mreži. Uspešno su startovali ali su u finišu popustili i pokvarili plasman. Pazovčani su donekle popravili igru, rezultati to ne govore i nisu bez šansi protiv uzdrmanog domaćina.


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 2003 6 : 1 Ivanjica
Ekonomac 5 : 2 Novi Pazar
Loznica Grad 2018 11 : 2 Palež
Novi Sad 3 : 7 Beogradski FON
Futsal Nova Pazova 1 : 9 Vranje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica Grad 2018 18 12 4 2 40
2 Beogradski FON 18 12 2 4 38
3 Ekonomac 18 10 5 3 35
4 Vranje 18 10 2 6 32
5 Bečej 2003 18 10 1 7 31
6 Palež 18 9 1 8 28
7 Novi Pazar 18 8 2 8 26
8 Novi Sad 18 6 0 12 18
9 Ivanjica 18 2 1 15 7
10 Futsal Nova Pazova (-3) 18 2 0 16 3