XS
SM
MD
LG

Sutra 12 utakmica 1/16 finala Kupa Srbije

Foto: FSS

U sredu je na programu 12 utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije. Plasman u osminu finala ranije su obezbedili Crvena zvezda, Napredak i Radnički iz Sremske Mitrovice. Pored 11 superligaša i osam prvoligaša, u konkurencije su tri srpskoligaša (GFK Jagodina, Polet Ljubić i Kabel) i jedan zonaš (OFK Žarkovo).

Uglavnom su domaćini autsajderi, odnosno bar na papiru slabiji rivali protiv superligaša, mada nisu isključena iznenađenja, i to daje dodatnu draž predstojećim duelima. To je jedinstvena prilika da se takozvani “mali” ogledaju sa superligašima i pokušaju da prirede iznenađenje kao što su ranije činili srpskoligaši ili Mitrovčani eliminisavši Partizan. Po dva meča između sebe odigraće dva superligaša Mladost GAT I Voždovac, odnosno Javor Matis i Radnički iz Niša. Zanimljivo da su Javor Matis i Nišlije samo tri dana ranije odmerili snage u prvenstvu, u Ivanjici.

Ako bi se bavili prognozama, Čukarički je veliki favorit na Švajcariji protiv Zlatibora, Spartak ŽK je bliži pobedi na Banjici, Radnik u Ljubiću protiv Poleta, TSC u KLupcima (Loznica), Novi Pazar u Jagodini, Voždovac na Karađorđu (Mladost GAT), Kolubara u Makiškoj šumi i Mladost (Lučani) protiv Radničkog na Novom Beogradu. Neizvesno će biti u Pančevu između Železničara i RFK Novog Sada 1921, na Bežaniji u susretu vodećeg prvoligaša IMT-a i Radničkog iz Kragujevca, u Ivanjici, na novosadskom Štrandu (Kabel - Metalac). Iznenađenje bi predstavljala bilo koja pobeda domaćina protiv favorizovanih gostiju, ako izuzmemo međusobni okršaj superligaša u Ivanjici i Novom Sadu, odnosno duel prvoligaša u Pančevu.

Sve utakmice se igraju u dnevnom terminu, od 14:30 minuta, izuzev duela na Banjici koji je na programu od 18:00 časova.