XS
SM
MD
LG

Dušan Kerkez: Polufinale Kupa je praznik fudbala, očekujem veliku borbu

Dušan Kerkez: Polufinale Kupa je praznik fudbala, očekujem veliku borbu--DušanKerkez

Završne borbe za trofej u Kupu Srbije biće održane u naredne dve nedelje. Voljom žreba, Čukarički će i četvrti put ove sezone gostovati u okviru najmasovnijeg domaćeg takmičenja, prethodno su put do polufinala krčili pobedama na strani, protiv Zlatibora na istoimenoj srpskoj planinskoj lepotici (2:0), Metalca u Gornjem Milanovcu (2:0) i Radnika u Surdulici (1:0).

Naredni rival biće daleko teži, u polufinalu rival Brđanima biće Vojvodina. Taj duel, kao i drugi polufinalni između TSC-a i Crvene zvezde u Bačkoj Topoli, biće igran u sredu od 18,30 časova. Brđani su nedavno igrali protiv Vojvodine, ali prvenstveni meč na Banovom brdu, tada su kao domaćini slavili sa 1:0.

- Sigurno je predstojeći meč jedan od najbitnijih u sezoni. I zbog samog plasmana u finale Kupa, mogućnosti da se borimo za trofej, ali i definitivne raspodele evropskih pozicija za narednu sezonu. Čeka nas veoma kvalitetan protivnik, ponovo igramo kao gosti, biće baš zanimljiva i teška utakmica, pravi derbi – kazao je na startu razgovora Dušan Kerkez, šef struke Čukaričkog.

Kerkez u tenerskoj karijeri već ima jedan trofej, upravo u nacionalnom Kupu, ali onom igranom na Kipru, u sezoni 2018/19 njegov tadašnji tim AEL iz Limasola slavio je protiv APOEL-a u velikom finalu.

- Lepo iskustvo, ali je svakako sistem takmičenja malo drugačiji. Tada su na do finala igrane po dve utakmice, a samo je završna borba za trofej bila odlučivana u jednoj utakmici. Na Kipru je dakle bilo i šanse da se poprave određeni propusti u pvoj utakmici, ovde će samo jedna odlučivati, i sa te strane je svakako drugačije, nema prava na grešku.

Kakva su očekivanja od duela na stadionu „Karađorđe“?

- Očekujem, pre svega, dosta publike na stadionu „Karađorđe“, polufinale Kupa Srbije mora da bude praznik srpskog fudbala. Očekujem veoma motivisanu Vojvodinu, baš kao i naš tim. Takođe, smatram da će biti slična utakmica nekadašnjoj, kao što je bilo na Banovom brdu. Možda grešim, ali ne očekujem mnogo golova. Svakako nas čeka zahtevan meč, fitički, psihički i taktički. Bitno je i nama i Vojvodini da pokažemo zašto smo u vrhu i zašto imamo velike ambicije, a rezultat će ovoga puta biti najbitniji – istakao je Kerkez.

Ove sezone Čukarički i Vojvodina su se sastajali tri puta, belo-crni su pobeđivali na Banovom Brdu (2:0, 1:0), dok su Lale bile bolje u Novom Sadu (3:2).

- Ne smemo da napravimo greške koje smo napravili u prvom meču u prolećnom delu sezone protiv Vojvodine u Novom Sadu, kad smo u ranoj fazi meča olako primili dva gola. Iskreno, rival nas je svojim kvalitetom naterao tada na te greške. Znamo gde su jaki, moraćemo da svedemo njihove kvalitete na minimum, a to neće biti lako. Pokazali su i u prethodnom meču protiv Crvene zvezde koliko mogu. Na nama je pre svega da igramo veoma pametno, uz mnogo požrtvovanja, trčanja i svega ostalog čega ima u fudbalu.

U tim se vraća Muhamed Badamosi, koji je propustio prvenstveni duel protiv Novog pazara zbog žutih kartona, kao i oporavljeni Miladin Stevanović. Ovoga puta, u timu neće biti Vladimira Lučića (odrađuje suspenziju zbog kartona u Kupu), kao i povređenog Stefana Kovača.

- Kraj je sezone, sasvim je normalno da neki igrači izostaju zbog kartona ili povreda. Ko god bude bio na terenu, daće svoj maksimum. Ovde pojedinac neće biti bitan, koliko je bitna ekipa. Sve što smo do sada uradili, uradili smo timskom igrom. Želja nam je bila da dođemo u situaciju da sami odlučujemo i da igramo ovakve utakmice pred kraj sezone.

Napomenuo je Kerkez da je svaki ishod u polufinalu između Vojvodine i Čukaričkog moguć, pa i taj da finalista bude odlučen posle jedanaesteraca.

- Uvek praktikujemo da treninge ne završimo nerešenim rezultatom, često šutiramo penale ili već to rešavamo na neki drugi način. Ali, sigurno je da bi u polufinalu jedanaesterci bili sasvim drugačiji. Dugo radim sa ovim momcima, znam dobro ko kako izvodi penale, ali ako do toga već bude došlo, videćemo u tom trenutku. Ko je umoran, ko bi izrazio želju da šutira... Sve je moguće u utakmici protiv Vojvodine.

U preostala dva meča Super lige Srbije Čukarički će najpre gostovati Voždovcu, a u poslednjem kolu na Banovom brdu će ugostiti Radnički 1923.

- Bitno nam je pre svega da uradimo ono što je do nas, odnosno da obezbedimo treće mesto. Cilj će nam biti da do kraja sezone, u preostala dva meča, osvojimo svih šest bodova. TSC se pita za drugo mesto, videćemo šta će biti do kraja Super lige. Nas svakako čeka zahtevno gostovanje ekipi Voždovca, koja je pokazala kvalitet, u prethodnim susretima, pa u poslednjem meču veliki izazov protiv kragujevačkog Radničkog. Ali, najpre ćemo usmeriti sve snage na duel protiv Vojvodine – zaključio je Kerkez.