XS
SM
MD
LG

ČSK se vratio na pobedničke staze u Mladenovu

Foto: FK ČSK Pivara, detalj pred utakmicu 8. kola

ČSK Pivara zabeležila je minimalnu pobedu u 8. kolu PFL Sombor, a posle mini krize rezultata Lavovi su savladali Budućnost iz Mladenova na njihovom stadionu. Posle ovog kola ekipa ČSK-a je ostala na 5. mestu iza Hajduka iz Stapara, Rusina, Lipara i Crvenke, na samo četiri boda zaostatka od vodećeg tima prvenstva. Ponovo se ekipa ČSK-a mučila sa realizacijom ali je ovog puta trijumfovala.

Prvo poluvreme dosta izjednačeno po šansama, ali gosti su imali dve stopostontne prilike ali nisu uspeli da to realizuju, kasnije je i domaćin mogao do pogotka, ali ČSK je bolje igrao tokom celog meča. Drugo poluvreme je otvoreno odmah pogotkom gostiju ispostaviće se odlučujućem na ovom meču. U 48. minutu lopta koja je bila upućena u peterac od strane gostiju, igrači domaćina su je ispucali a najsnalažljiviji u toj situaciji bio je Dušan Nemet kome se lopta odbila na šut, a njegov šut nije uspeo da odbrani jedan igrač domaćih koji je bio na gol liniji i nije uspeo da je izbaci iz gola jer mu je prošla ispod kopačke. U nastavku ponovo dosta izjednačena igra, domaćin je imao na kraju inicijativu, dve izuzetne prilike su ispustili. Pri kraju meča palo je tri žutih kartona za domaće i jedan crveni za goste, bilo je tu čarki, tok utakmice je bio takav, veoma neizvesna i tesna utakmica kako se i očekivalo. Na kraju gost uspešniji i zasluženo nosi tri boda iz Mladenova.

Potvrda da je utakmica bila teška i napeta stiže od centarfora ČSK Pivare, Vukašina Perunovića koji je dao je sledeću izjavu:

„Utakmica kao i svaka druga u gostima, vrlo napeta i teška. Došli smo po tri boda i uzeli smo ih. Imali smo inicijativu tokom celog meča ali falio je gol koji je došao početkom drugog poluvremena. Dosta neiskorišćenih šansi na čemu moramo da poradimo i biće dosta lakše. Odlična utakmica, želim sve najbolje domaćinu u nastavku takmičenja.“ Trener ČSK Pivare, Vlado Karakaš je takođe pred meč izjavio da njegov tim očekuje težak meč i da je realizacija šansi njegovog tima dosta loša, ali i potvrdio da je pobeda zaslužena bez obzira na sve:

„Kao što sam najavio da će biti teško gostovanje u Mladenovu sam tok utakmice je to i potvrdio. Naša dobra igra bila je dovoljna za taj jedan pogodak u 48. minutu zato smo izašli kao pobednici. Sigurno je da su i domaćini imali dve dobre prilike da postignu gol i okrenu meč u svoju korist, ali na našu sreću to se nije dogodilo. Imali smo i mi dve stopostontne prilike u prvom poluvremenu, mogli smo utakmicu  da otvorimo na vreme, ali po ko zna koji put nismo iskoristili takvu šansu. Sve u svemu sigurno zaslužena pobeda, jer smo po igri pokazali da smo bolja ekipa na terenu bili u ovom meču. Mojim igračima čestitam na pobedi, a domaćinu želim sve najbolje u daljem toku takmičenja i puno sreće u narednim utakmicama.“

Igrač Budućnosti iz Mladenova, Mario Gajdobranski izjavio je takođe da se njegov tim borio da osvoji bar bod ili dođe do pobede, ali da je ekipa ČSK-a igrala bolje i zasluženo ponela oreal pobednika na ovom meču:

„Izjednačena utakmica, bolja igra gostiju, iako smo mogli i mi do trijumfa. Prvo poluvreme dosta izjednačeno, po dve šanse na obe strane. Drugo poluvreme je otvoreno nesretno po našu ekipu kada jednu loptu koja je poslana kroz peterac, naša ekipa izbija, a na nju natrčava gostujući igrač i daje gol. Na kraju smo imali dve-tri dobre šanse tj. zicera da izjednačimo, pa i čak da pobedimo, ali nismo uspeli. ČSK je bio bolji za taj gol i zasluženo slavio. Mi se okrećemo svojim obavezama u prvenstvu, a gostima ćemo poželeti mnogo sreće u nastavku prvenstva.“ – izjavio igrač Budućnosti iz Mladenova Mario Gajdobranski.

U sledećem kolu ČSK na svom terenu dočekuje Kordun iz Kljajićeva koji je na dnu tabele sa samo dva trijumfa iz osam kola, a ekipa Budućnosti iz Mladenova ide na jedno od najtežih gostovanja lideru Hajduku iz Stapara.

BUDUĆNOST MLADENOVO - ČSK PIVARA 0:1 (0:0)

Stadion: Budućnosti, Mladenovo. Gledalaca: 50. Sudija: Vujić (Kula). Žuti kartoni: Vićentijević u 44', Lugonja u 85', Malešević u 85' i Kajtes u 86. minutu (Budućnost). Crveni kartoni: Saračević u 85. minutu (ČSK Pivara). Strelac: Dušan Nemet u 48. minutu (ČSK Pivara). Igrač utakmice: Dušan Nemet (ČSK Pivara).

BUDUĆNOST: Lugonja, Mario Gajdobranski, Popović (Malešević od 62'), Vićentijević (Kajtes od 62'), Kovačević (Bajić od 75'), Puđa, Bukvić, Zeljko, Lazarević, Vignjević (Bošnjak od 49'), Jurčević (Batez od 75').

ČSK PIVARA: Tankosić, Panić, Pravilović, Sikirić, M. Ileš (Marko Gajdobranski u 60'), Perunović (Mitrović u 78'), Nikola Zagorčić (Nebojša Zagorčić u 46'), Siljanovski (D. Ileš u 68'), Cicmil, Šoven, Nemet (Saračević u 78').


8 .kolo PFL Sombor
Budućnost (G) 4 : 0 Borac (BG)
Crvenka 3 : 0 Borac 46
Polet 3 : 2 Naša Zvezda
Budućnost (P) 4 : 3 Lipar
Rusin 3 : 2 Tvrđava
Soko 0 : 3 Hajduk
Budućnost (M) 0 : 1 ČSK Pivara
Kordun 1 : 2 ŽAK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hajduk 8 6 2 0 20
2 Rusin 8 6 1 1 19
3 Lipar 8 6 1 1 19
4 Crvenka 8 5 2 1 17
5 ČSK Pivara 8 5 1 2 16
6 Budućnost (P) 8 4 2 2 14
7 Borac (BG) 8 4 0 4 12
8 Budućnost (G) 8 3 1 4 10
9 Polet 8 3 1 4 10
10 ŽAK 8 3 0 5 9
11 Soko 8 2 3 3 9
12 Budućnost (M) 8 2 2 4 8
13 Naša Zvezda 8 2 0 6 6
14 Kordun 8 2 0 6 6
15 Borac 46 8 2 0 6 6
16 Tvrđava 8 1 0 7 3