XS
SM
MD
LG

Derbi pod reflektorima u Užicu, novobeogradski okršaj "Majstora" i "Traktorista", Ubljani čekaju prvu pobedu pored Tamnave

Foto: prvaliga.rs

Prvoligaši sutra igraju utakmice šestog vanrednog kola. Jedna trećina polusezone je iza nas i mogu da se svode računice bar kad je start prvenstva u pitanju. Najviše su pokazali mladi “grafosi” i sa četiri vezane pobede predvode karavan, ispred zahuktalih “Traktorista” koje su srećno dobili. Metalac je doživeo prvi poraz u Šapcu, OFK Vršac je najprijatnije iznenađenje od novajlija i visoko se drži. “Želja” je ponovo kiksnuo kod kuće, dok se Inđija konsolidovala i vezala dve pobede. Mačva se penje na tabeli, GFK Sloboda ne mrda iz sredine, Trayalove igre nisu ispratili rezultat, “Majstori” su uknjižili drugu pobedu, Zlatiborci još od prvog kola ne znaju za trijumf. Ista konstatacija važi za Ubljane, “Građevinari” su upisali prvu pobedu, takođe i RFK Novi Sad 1921. Poslednja dva mesta pripadaju Mitrovčanima i neprepoznatljivim Lozničanima, koji su bez pobede.

Derbi se igra pod svetlošću reflektora, u Užicu, gde dolazi Železničar. Prvoligaš iz Pančeva je porazom od vodećeg RFK Grafičara prekinuo niz od tri pobede. Užičani su prvi poraz doživeli na Novom Beogradu od IMT-a i očekuje ih zahtevni i teški protivnik, koji bolje partije pruža na strani, kada igraju poziciono i iz tranzicije napadnu. Publika se u Užicu uželela prvoligaškog fudbala i GFK Sloboda uživa veliku podršku svojih navijača. Domaćin ima organizovanu i disciplinovanu ekipu, i očekuje nas neizvestan duel.

Metalac je favorit protiv fenjeraša sa Lagatora. Milanovčani su doživeli prvi poraz u Šapcu i utakmica će pokazati da li su uspeli da se oporave i nastave prethodni niz. Loznica nije toliko loše igrala kako rezultati pokazuju, nisu imali ni sreće u pojedinim duelima. Promenili su trenera i muče se u realizaciji.

Beogradski derbi igra se pored “Studenjaka”, gde je u poslednje vreme IMT-e domaćin, dok se njegov teren renovira. Radnički je upisao drugu pobedu kod kuće, ima kvalitetne pojedince i traže još malo vremena kako bi se uigrali i dejstvovali kao kompaktna celina. Igraju otvoreno i napadački sa dva špica, slično kao gost, sigurno je da će susret obeležiti golovi. IMT-e spada u sam vrh lige po kvalitetu predvođen vunderkingom mladim Lukovićem (2005) i nekoliko iskusnijih igrača.

Inđija je vezala dve pobede i četiri kola su bez poraza. Forma se kreće uzlaznom linijom, atmosfera se popravila, polako hvataju ritam koji bi trebalo da ih odvede u gornji deo tabele. Nadaju se overi pobede u Klupcima, mada i Rad ima svoje adute. Registrovali su novajlije, dižu formu i u gostima pružaju bolje partije. Odlaze u Inđiju da se nadigravaju, rasterećeni, u otvorenoj igri vide šansu da se vrate na Banjicu neporaženi.

Savski derbi između Radničkog i Mačver igra se u Sremskoj Mitrovici. Domaćinu ne cvetaju ruže i još čekaju na prvu pobedu. Zakazala je realizacija (jedan gol), mada bolje igraju nego što to rezultati govore. Pred pulene trenera Dejana Nikolića pobeda se nameće kao imperativ i dajemo im malu prednost. Šapčani su srušili jednog od favorita Metalac i vidi se da su kući uspešniji nego na strani gde nisu osvojili bodove.

OFK Vršac ugostiće Trayal, koji u poslednje vreme ne pruža očekivane rezultate. Vrščani su bez nekoliko prvotimaca odigrali sa karakterom i odneli bod sa Save. Kruševljane u poslednje vreme nisu ispratili rezultati, imaju polovičan učinak, na ruku im nije išao nešto teži raspored, okršaji sa ekipama iz vrha i dva vezana gostovanja. Momcima trenera Mijailovića bučna publika predstavalja “12 igrača” i veruju da će kompletni uknjižiti četvrtu pobedu.

Na Ubu igraju novajlije Jedinstvo i RFK Novi Sad 1921. Ubljani očekuju prvu pobedu pored Tamnave, da skinu maler i postignu gol posle dve i po sušne utakmice. U cilju bolje realizacije angažovali su napadača iz Gane Kvaku. Novosađani se uzdaju u kvalitet Miloševića, mladog Kokira i taktiku trenera Branka Žigića.

RFK Grafičar je veliki favorit protiv Zlatibora koji je zapao u malu krizu i bez pobede su od prvog kola i trijumfa u Pančevu. Domaćin se uzda u tradiciju i znaju recept za čvrst i stamen sastav gostiju kojima je glavno oružje prekid, kontra i nizak blok. Iza uspeha “grafosa” nazire se dobra atmosfera, ozbiljan i odgovoran rad, koji proizvodi tako dobre rezultate.


OFK Vršac 1 : 1 Železničar
IMT 1 : 0 Zlatibor
Rad 0 : 0 RFK Novi Sad 1921
Loznica 1 : 1 Trayal
Mačva 1 : 1 Jedinstvo (Ub)
Radnički (SM) 3 : 1 RFK Grafičar
Metalac 4 : 3 GFK Sloboda
Inđija Toyo Tires 3 : 0 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 30 18 7 5 61
2 Železničar 30 17 6 7 57
3 RFK Grafičar 30 15 5 10 50
4 Radnički (SM) 30 11 12 7 45
5 Jedinstvo (Ub) 30 12 8 10 44
6 RFK Novi Sad 1921 30 12 7 11 43
7 Inđija Toyo Tires 30 10 13 7 43
8 Radnički (NB) 30 12 4 14 40
9 GFK Sloboda 30 7 16 7 37
10 OFK Vršac 30 10 7 13 37
11 Mačva 30 8 13 9 37
12 Metalac 30 9 8 13 35
13 Trayal 30 9 8 13 35
14 Loznica 30 7 10 13 31
15 Rad 30 5 13 12 28
16 Zlatibor 30 4 11 15 23