XS
SM
MD
LG

Milan Ćulum trener OFK Žarkova za novi početak

Foto: Lična arhiva Milana Ćuluma

Posle istupanja iz prvoligaškog društva, OFK Žarkovo su napustili svi registrovani igrači i kompletan stručni štab. U očekivanju odluke FS Beograda u kojem rangu će se takmičiti od jeseni, u Makiškoj šumi su angažovali novog trenera, koji će imati mukotrpan posao oko dovođenja fudbalera i uigravanja tima. Šansu je dobio ambiciozni strateg Milan Ćulum (37), do sada učitelj omladinaca Sinđelića, prethodno kadeta Rada i Brodarca.

- Dok čekamo odluku u kojoj ligi ćemo igrati, postigli smo dogovor sa Ćulumom, za novi početak posle četiri uspešne sezone u Prvoj ligi. Želimo mu puno sreće u radu i maksimalno ćemo pomoći oko ostvarivanja ciljeva. Najvažnije je da sastavimo dobar tim i ne brinemo u predstojećoj sezoni - istakao je Marko Pražić, predsednik OFK Žarkova.

Novi strateg sačinio je plan priprema:

- Pred nama je nimalo lako leto, potrebno je da oformimo potpuno nov tim i već smo u pregovorima sa slobodnim igračima iz drugih klubova. Sa treninzima krećemo između 5. i 7. jula, za početak moramo da imamo najmanje 15 fudbalera, a kasnije ćemo da dopunjujemo sastav. Prva provera je 13. jula protiv omladinaca Rada, zakazali smo utakmice sa Prvom iskrom, Barajevom, Omladincem iz Novih Banovaca, GSP Polet Dorćolom i Sinđelićem - istakao je Ćulum, prethodnog proleća jedan od najboljih igrača „orlića“, ranije istaknuti član Čukaričkog, Rada, Radničkog iz Niša, Smedereva, Hajduka iz Kule, Kolubare, timova iz BiH, Hrvatske, Albanije i Rusije. U radu će mu pomagati Stefan Stevović, bivši igrač OFK Žarkova i drugih klubova, zatim trener u mlađim kategorijama Brodarca.

BEOGRADSKE LIGE JOŠ NEIZVESNE

Iako je Izvršni odbor FS Beograda još sredinom juna objavio spisak timova za lige od jeseni, izvesno je da će biti promena. OFK Žarkovo nije ubačeno ni u jednu ligu, iako su čelnici kluba na vreme, dve nedelje pre toga, objavili da istupaju iz prvoligaške trke.

Nezvanično se saznaje da najmanje četiri beogradska kluba planiraju da odustanu zbog finansijske krize (po dva iz Srpske lige i zone), tako da će za Žarkovčane biti mesta u jednom od dva najkvalitetnija ranga glavnog grada.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45