XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Počela kampanja „Mladi su akcija“

NOVI SAD 17. oktobar (Info centar).- Kampanja „Mladi su akcija“ koju zajedno spovede Kancelarije za mlade Novog Sada i Ministarstvo omladine i sporta Srbije, predstavljena je na konferenciji za medije u sali Gradskog veća Novog Sada.

Cilj je da se mladima ponude sport i rekreacija kao načini da što kvalitetnije provedu slobodno vreme i da prihvate zdrav stil života. O značaju akcije govorili su državni sekretar u Minstarstvu omladine i sporta Sbrije Nenad Borovčanin, član gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Predrag Svilar i mladi sportisti iz klubova SD Vojvodina vaterpolista Nemanja Matković, rukometaš Nikola Arsenić, odbojkaš Mihajlo Stanković i Dušan Domović Bulut, prvak sveta u basketu („3 na 3“).

Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu, istakao je:

- Sport i rekreacija su najbolji način da mladi u Srbiji provode slobodno vreme. Kada zakorače u sportsku salu, zakoračiće u svet fer odnosa, poštenog nadmetanja, optimizma, zdravlja i zdrave budućnosti. Sa druge strane, na ulici vreba narkomanija, alkohol i delinkvencije. Sport je najjače oružje protiv njih. Sugerišem roditeljima da podrže svoju decu u bavljenju sportom, trenerima da budu dobri pedagozi i da mladim ljudima pomognu da postanu bolji ljudi, a klubove molim da učine sport dostupnim svakom detetu. Svako ko učestvuje u ovoj akciji, učestvuje u stvaranju dobrih i zdravih ličnosti koje mogu na pravi način da grade Srbiju.

Predrag Svilar, Član gradskog Veća za sport i omladinu, naglasio je da je u domenu sporta neophodno voditi računa ne samo o zdravlju nego i o negovanju davno zaboravljenih vrednosti. Mlada osoba koja se bavi sportom, može postati uzor drugima. Grad Novi Sad podržavaće sve inicijative čiji su ciljevi usmereni ka izgradnji ličnosti sa karakterom, a oganizovaće nekoliko turnira koji će popularizovati basket i Ligu školskog sporta.

Kancelarije za mlade u gradovima su važan su partner Ministarstva omladine i sporta u sprovođenju Nacionalne strategije za mlade.