XS
SM
MD
LG

U nedelju Državno prvenstvo u obaranju ruke

Najava Državnog prvenstva u obaranju ruke Ub 2021

 

Jedinstvena manifestacija demonstracije snage mišića Državno prvenstvo 11. po redu Armwrestiling, održaće se u nedelju 18. aprila u Sportskoj hali u Ubu sa početkom u 14 časova. Organizator je Sportski savez za obaranje ruke u saradnji sa opštinom Ub i njenim Sportskim savezom

Takmičenje će se održati bez prisustva publike zbog epidemije korona virusa i uz poštovanje propisanih epidemioloških mera. Mečeve će suditi međunarodne licencirane sudije iz Bugarske na čelu sa Hristom Delidžakovim,jednim od najboljih svetskih sudija i svetskim prvakom u obaranju ruke. Takmičari koji budu najbolji takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i na Savetskom prvenstvu u Gruziji. Takmičenje će se odvijati u više kategorija, amateri početnici, juniori, žene, masteri, osobe sa invaliditetom i seniori profesionalci.

Državno prvenstvo u obaranju ruke svečano će otvoriti predsednik opštine Ub Darko Glišić i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Svetska federacija i Svetska takmičenja u ovom sportu demonstracije snage mišića, postoje više od 40 godina. Ovaj sport će se naći i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, a do tada će se raditi na promociji i razvoju ovog sporta u Srbiji, rekao nam je Nenad Smiljković predsednik Sportskog saveza za obaranje ruke.

U Srbiji da podsetimo postoji 15 aktivnih klubova u ovom sportu, Armwrestling postoji u Srbiji 11 godina, ovo će biti prilika da se takmičari pokažu u demonstraciji snage mišića a najbolji da se plasiraju na naredna pomenuta takmičenja.