XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Kruševcu poklonjena atletska oprema

KRUŠEVAC, 18. oktobar (Info centar).-Ministarstvo omladine i sporta Srbije finansiraće nabavku deset kompleta atletske opreme kao doprinos akciji „Dečija atletika“ Međunarodne atletske federacije (IAAF). Potpisivanju ugovora u Kruševcu prisustvovali su državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov.

Oprema za opremanje sala će preko lokalnih atletskih klubova biti podeljena u deset gradova Srbije. Cilj projekta, kojim Ministarstvo omladine i sporta podržava jedan od prioriteta u Strategiji razvoja sporta – školski sport, je uključivanje dece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u atletiku, koja predstavlja osnovu fizičkog vaspitanja dece.

Kruševac je šesti od deset gradova koji će ove godine potpisati ugovore sa Atletskim savezom Srbije kome će Savez donirati novčana sredstva i opremu koja je posebno dizajnirana i priklađena uzrastu za koji je namenjena.

Ugovor su potpisali generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i sekretar Atletskog kluba Kruševac Goran Begović koji je istakao je da je donacija klubu veliki podstrek za dalji rad i razvoj kako atletike, tako i ostalih sportova.

Vrednost opreme je 250.000 dinara, a Atletskom klubu Kruševac biće donirano i 100.000 dinara, jer je cilj da projekat, za koji je ministarstvo izdvojilo dva miliona dinara, bude besplatan.

Državni sekretar Predrag Peruničić istakao je da će Ministarstvo omladine i sporta i u budućnosti, kao i do sada nastaviti da ulaže u decu i školski sport, što je, kako je naveo jedan od prioriteta. Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić zahvalio se ministarstvu i Atletskom savezu Srbije u ime sve dece koja se bave atletikom na donaciji.

U delegaciji MOS i ASS je bio i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković. Gosti su obišli i stadion u Kruševcu, na kome će do kraja sledeće godine biti izgrađena dva fudbalska terena sa pomoćnim objektima.