XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Alisa Marić posetila veslački centar na Srebrnom jezeru

SREBRNO JEZERO, 16. oktobar (Info centara).- Alisa Marić, ministar za omladinu i sport sa sradnicima, državnim sekretarom Predragom Peruničićem, pomoćnikom za sport Draganom Atanasovim i pomoćnicom za projekte Zagorkom Petrović-Gigić-Zlatanović, posetila je Nacionalni veslački centar na Srebrnom jezeru, koji je svečano je otvoren 25. aprila ove godine a čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

Domaćinini delegaciji bili su predsednik Opštine Veliko Gradište Dragan Milić, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović i selektor Nebojša Ilić.

Alisa Marić je istakla da je ovaj objekat dokaz da država izuzetnu pažnju posvećuje izgradnji sportske infrastrukture potrebne za kvalitetan i siguran razvoj vrhunskog sporta.

Srebrno jezero se već više od 15 godina koristi za pripreme seniorske i juniorske veslačke reprezentacije Srbije, a u poslednjih šest godina postalo je glavna baza za pripreme asova, kao i za kampove mladih veslača.

Opština Veliko Gradište je obezbedila parcelu blizu samog jezera za izgradnju veslačkog centra, a Ministarstvo omladine i sporta je odobrilo sredstva za izgradnju. Objekat ima površinu od oko 500 kvadratnih metara i pruža optimalne uslove za treninge. Sa delegacijom MOS, centar su obišli i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Izgradnja ovog centra je i primer dobre sardnje granskog saveza, lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta Srbije: savez je obezbedio projektno - tehničku dokumentaciju, Opština Veliko Gradište, kao investitor, obezbedila je zemljište, infrastrukturne priključke, urbanističko-tehničke uslove, građevinsku dozvolu sa potrebnim uslovima i saglasnostima nadležnih službi, stručni nadzor, tehnički prijem i upotrebnu dozvolu, a Ministarstvo omladine i sporta je finansiralo izgradnju sa 11.035.819,02 dinara. Izgradnja je zavešena ove godine, objekat ima prizemlje gde je skladište za takmičarske čamce i sprat sa terasom, dnevnim boravkom, mokrim čvorovima i prostorom za vežbanje na ergometrima.