XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Gložanj i Branko Drljača prvaci Srbije

Ekipa Lovačkog društva Gložalj  pobedila je na šampionatu u gađanju glinenih golubova – trap lovačkih udruženja na strelištu „Bg sportskog centra Kovlovo“, dok je pojedinačnu titulu poneo Branko Drljača iz lovačkog udruženja Plandište koji je nedavno na Šampionatu Srbije u trapu osvojio četvrto mesto. Najbolji junior bio je Milan Drljača iz Plandišta, dok je u kategoriji veterana pobedio Blagoje Mirkov iz Opova.
- Veoma smo zadovoljni odzivom, učestvovalo je 26 ekipa koje su  se plasirale na osnovu rezultata u devet lovačkih liga – kaže jedan od rukovodilaca takmičenja Duško Ilić, profesor.- Bilo je veoma uzbudljivo, u ekipnoj konkurenciji i za zlato i za bronzu se raspucavalao, a dodatni meci odučivali su  i o pobedniku u seniorskoj konkurenciji.

Gložanj i Elemir su završili ekipni deo (gađala se jedna serija od 25 golubova) sa po 65 golubova i tek posle raspucavanja titula je otišla u Gložanj. Bronzu je osvojila selekcija Ledinaca posle raspucavanja sa Plandištem. Imali su po 64 goluba. U pojedinačno finale plasirala su se odmah tri strelca sa po 24 i jedan sa 23 goluba, a za preostala dva mesta sa 22 goluba konkurisalo je čak deset strelaca i dvojica učesnika plej ofa dobijena su raspucavanjem.  Branko Drljača je  raspucavao sa Nenadom Stefanović iz Sremca (Ruma). Objica su imala po 43 goluba (24 u osnovnom delu i 19 u finalu). Mirniji je bio Drljača. Bronza je pripala Išku Fabriju iz Gložanja.  Plasman juniora (nisu gađali finale). 1. Milan Drljača (Plandište) 23, 2. Nikola Vojnović (Sremac) 21, 3. Nikola Jovanović 21. Veterani: 1. Mirkov, 2. Jovanović, 3. Radovanović.