XS
SM
MD
LG

"Majstori" pali tek sa penala

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle eliminacije Superligaša Voždovca u šesnaestini finala Kupa, Radnički danas na svom stadionu kraj "Studenjaka" dočekuje još jednog člana elitnog ranga takmičenja Metalac iz Gornjeg Milanovca. Favorizovani gosti u 11. minutu stvaraju prvu priliku, posle centaršuta Antonijevića, Vlalukin sa 7-8 metara šutira u golmana Ristića, koji loptu izbacuje u korner. Nakon udarca iz ugla, viđen je promašaj godine, Stojić sa svega metar udaljenosti uspeva da prebaci prazan gol.

U 16. minutu gosti stižu do zasluženog vođstva. Antonijević je pogodio u trepavicu Stuparevića, kome je preostao lakši deo posla da sa 5 metara zatrese protivničku mrežu. Potom sledi miran period igre sve do 41. minuta, kada prvo Rakić glavom, a odmah potom i Popović nogom ne uspevaju sa nekoliko metara da savladaju golmana gostiju Savića. Probudio se i Metalac, minut kasnije Stuparević sa 18 metara proverava budnost golmana Radničkog. Pravi roler koster na kraju, u 45. minutu Ašćerić sa 8 metara loptu šalje zamalo kraj stative Metalca, na odmor se otišlo golom postignutim sa početka susreta.

Samo što se krenulo u nastavku Radnički je uspeo da izjednači evro-golom Nuredinija u rašlje sa 22 metra, nakon asistencije Đuričića. Kao da je Milanovčanima voda ušla u uši, "Majstori" vuku konce igre na početku drugog poluvremena, sve vreme se igra na polovini Metalca.

Gosti se oslobađaju pritiska po isteku 70. minuta i sada oni preuzimaju inicijativu, jer su domaći igrači pali fizički. Antonijević je u 81. minutu sa oko 25 metara uputio snažan i precizan šut u sam donji desni ugao gola domaćih, odbranom se istakao golman Ristić. Uspeo je trećeligaš da izdrži sve pritiske do kraja i sačuva nerešen rezultat, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca da bi se dobio pobednik.

Strelci iz penala za Radnički su bili Obrenović i Unković, Đokić je pogodio stativu, dok je Savić odbranio šuteve Lazarevića i Simića. Kod Metalca precizni sa bele tačke su Stuparević, Đurić i Furtula, a udarce Vlalukina i Antonijevića je odbranio Ristić. Tako je Metalac tek sa "kreča" uspeo da eliminiše Novobeograđane i plasira se u četvrtfinale Kupa Srbije.

RADNIČKI (NB) - METALAC 1:1 (0:1) - 2:3 penali

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Vojnić Stefan i Marjanović Aleksandar. STRELCI: Nuredini 47.min (Radnički NB), Stuparević 16.min (Metalac). PENALI: Obrenović i Unković (Radnički NB), Stuparević, Đurić i Furtula (Metalac). ŽUTI KARTONI: Nedeljković, Obrenović i Đokić (Radnički NB), Antonijević, Bačkulja i Đurić (Metalac).

RADNIČKI (NB): B.Ristić, Marković (Đokić), Nedeljković (Simić), Lazarević, Trajković, Unković, Rakić, Đuričić, Ašćerić, Nuredini (Obrenović), Popović (Aničić). 

METALAC: Savić, Stojić (Grbović), Fićović (Furtula), Cvetković (Šarić), Đurić, Vasiljević, Stuparević, Antonijević, Bačkulja, Mlađović, Vlalukin.