XS
SM
MD
LG

Lozničana testiraju lidera u Inđiji, Dragan Aničić ponovo među svojima, odložen susret između RFK Grafičara i Budućnosti

Foto: Prva liga Srbije

Sutra je na programu 17. vanredno prvoligaško kolo, koje  ponovo neće biti kompletno. Nisu u pitanju nepovoljni vremenski uslovi već učešće nekoliko igrača RFK Grafičara u odgovarajućim reprezentativnim selekcijama. Proteklo kolo odigrano je u dosta složenim uspovima, po kiši i natopljenim terenima tako da je duel u Klupcima zbog poplavljenog terena odložen. Situacija se neće drastičnije promeniti, osim ako prestanu padavine... Gledajući parove, ni jedan susret ne može poneti epitet derbija, ali nekoliko utakmica može doneti zanimljive i neizvesne duele. 

Mačva će ugostiti Železničar sa željom da posle tri remija zabeleži pobedu, koja im je neophodna za priključak sa vodećim dvojcem. Nisu zadovoljni izdanjem u većem delu susreta protiv Budućnosti i pokušaće da poprave utisak protiv "želje", za koga rekoše da je dobro vođen, igraju dosta kvalitetno, i pre prvenstva su najavljivali najviše ambicije. Letos su igrali, tako da se dobro poznaju, a to potvrđuje Dragan Aničić. Navodi da Šabac za njega ne znači gostujući teren. Dobro su, navodi, izbalansirana ekopa, koju predvodi iskusni Adamović, jedan od najboljih igrača lige, zatim Pešić, Jevtić, Jelić... i mlađe snage Stevanović, Arambašić, Salaj.. Akteri očekuju jednu kvalitetnu predstavu na dobrom tetenu, pred vatrenim navijačima, koji poznaju fudbal.

OFK Bačka dočekuje pravo otkrovljenje šampionata Mladost GAT i svesni su da u ligi nema lakih mečeva. Trener Puača respektuje rivala i tvrdi da se radi o ekipi sastavljenoj od kvalitetnih pojedinaca, sa superligaškim stažom. Tipična su, kaže on, takmičarska ekipa koja zna da igra na rezultat. Mi smo pokazali određeni napredak u igri, rezultati to potvrđuju, i potreban nam je još neka pobeda da bi bili bezbrižni. Gosti su za kratko vreme uspeli da analiziraju igru domaćina, i iz meča u meč teže da budu još bolji. Navode da poštuju svakog protibnika, ali se nikog ne plaše.

Žarkovčani su se predstavili u sjajnom izdanju u Pančevu i pokazali da nisu slučajno tako visoko kotirani. Sutra će u Makiškoj šumi ugostiti poslednji Kabel, koga su mnogi prerano otpisali. Poznato je da imaju mlađe i kvalitetne igrače koji igraju bez opterećenja i tenzija, tako da će domaćin biti maksimalno koncentrisan i angažovan u colju osvajanja novih bodova. Zbog kartona meč će propustiti Delević.

Vodeća Inđija ulazi u dosta zahtevan period sa zgusnutim rasporedom. U goste im dolazi  vrlo dobar sastav Loznice, koja po svim parametrima zaslužuje bolji plasman, doduše imaju dva meča manje. Poznato je da je trener Dragan Mićić dugo sa ekipom, koji neguje prepoznatljiv stil sa određenim rotacijama, igraju direktno, na gol više. Stižu odmorni (odložili utakmicu sa Javor Matisom), na krilima uspeha u kupu sa ambicijom da iznenade još jednog favorita. Domaćin je sve činioce uzeo u obzir i trener Jandrić imaće prvi put sve igrače u rotaciji.

Javor Matis imao je neplaniranu pauzu ali, kako tvrdi trener Milović, bolje bi bilo da su odigrali meč u Klupcima, ovako zbog popunjenosti termina zaostalu utakmicu odigraće na kraju sezone. O Radu znaju sve, da igraju bolje nego ranije, neguju specifičan stil igre, timski duh i puni elana stižu u Ivanjicu. "Građevinari" dolaze umorni sa nekoliko rovitih igrača tako da trener Rendulić neće znati na koga može da računa do početka utakmice. 

Zlatibor je vezao dve pobede, pogotovu mu puno znače bodovi osvojeni u Zaječaru. Na Švajcariji ugostiće IMT-e sa mladim i talentovanim igračima, koji su se donekle konsolidovao i i tri kola su bez poraza. Domaćin  sa vraćenim  samopouzdanjem, odigraće otvoreno i napadački. Trener Jovanović može da računa na Rmuša, ali izostaje Dašić, član mlade reprezentacije Crne Gore. Novobeograđana znaju da Zlatibor ima dosta novih igrača, korpulentni su, igraju dobro u niskoj zoni, opasni su po bokovima i iz prekida. U tim se vraća posle suspenzije Stefanović. 

Radnički odlazi u Zaječar i znaju da ih očekuje tipična domaćinska ekipa sa serijom loših rezultata, i učiniće sve da prekinu neugodan niz poraza. U ligi nema lakih protivnika, i bitno je kako će otvoriti meč. Ukoliko nametnu svoj stil i budu istrajni svih 90 minuta mogu se nadati dobrom rezultatu.


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9